skip to Main Content

Toont alle 13 resultaten

Wijnhuis Bodega Enate

In het betoverende dorp Salas Bajas, in het hart van de Somontano regio, ontspringt een oase van creativiteit en passie genaamd Bodega Enate. Hier, temidden van de majestueuze uitlopers van de Pyreneeën, vinden we een oord gewijd aan de kunst van wijnmaken die zich verweeft met eeuwenoude tradities en innovatieve technologieën. Bodega Enate, opgericht in 1991, is als een jonge droom die snel uitgroeide tot een monument van excellentie binnen de Spaanse wijncultuur. Het streven naar ongeëvenaarde kwaliteit is de kern van hun missie. Elk glas wijn dat hier wordt geboren, vertelt een verhaal van toewijding, waar de beste druiven van Somontano tot leven komen als premium wijnen, doordrenkt met de ziel van het lokale terroir.

Somontano

Somontano, een betoverende enclave in Aragón, roept haar eigen unieke gevoel op. ‘Onder de bergen’ gelegen, gedijen hier wijngaarden op een landschap dat is doordrenkt met groen, waar steile terrashellingen zich uitstrekken en rode bodems de groei van amandelbomen en wijnstokken koesteren. Het gebied is doordrenkt van geschiedenis, met grotten uit het stenen tijdperk die getuigen van de menselijke aanwezigheid door de eeuwen heen. De geschiedenis van deze regio is doordrenkt van moed en doorzettingsvermogen. Het gebied, dat ooit zijn wijnen naar Frankrijk stuurde, vocht voor erkenning en verkreeg uiteindelijk in 1984 de gewaardeerde D.O. status. Sindsdien heeft het gebied een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Lokale druivensoorten zoals moristel en alcañon, gedijen onder het zorgvuldig gekoesterde bergklimaat en de vruchtbare bodems, wat resulteert in verfrissende en subtiele wijnen.

Wat Enate onderscheidt, is niet alleen het respect voor traditie maar ook de moed om te innoveren. Hier worden creaties geboren uit verrassende combinaties zoals Tempranillo/Moristel/Cabernet en Chardonnay/Macabeo, die getuigen van gedurfde experimenten. Enate omarmt nieuwe variëteiten zoals Cabernet-Sauvignon, Chardonnay en Chenin Blanc, en smelt deze samen met traditionele druivensoorten, resulterend in wijnen die niet alleen uitstekend, maar soms zelfs spectaculair zijn.

De wijngaarden van Enate liggen verspreid over de glooiende heuvels aan de voet van de Pyreneeën en de vruchtbare valleien langs rivieren, en variëren in hoogte van 350 tot 650 meter. De bodem, doordrenkt met zandsteen, klei en rijk aan calciumcarbonaat, biedt een ideale voedingsbodem voor de teelt van wijnstokken.

In elk glas Enate-wijn weerklinkt het verhaal van een regio die zijn eigen identiteit viert, waar traditie en innovatie hand in hand gaan. Bodega Enate, met zijn voortreffelijke wijnen, is niet alleen een eerbetoon aan de regio Somontano, maar ook een testament van Spaanse wijnmakers kunst die de wereld verbaast en betovert.

Bodega Enate wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Bodega Enate? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Spanje
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Bodega Enate, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken