skip to Main Content

Toont alle 18 resultaten

Quinta do Vallado Douro

Quinta do Vallado, een van de oudste en meest gerenommeerde Portugese wijnhuizen, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1716. Gelegen in de Douro-vallei, een van ‘s werelds oudste afgebakende wijnregio’s en door UNESCO erkend als werelderfgoed, geniet Quinta do Vallado van een unieke locatie en een prachtig landschap langs de oever van de rivier de Corgo, een zijrivier van de Douro.

Het wijnhuis heeft zijn naam te danken aan de oude stenen brug die het landgoed doorkruist en dateert uit 1888, waardoor het een iconisch symbool is geworden van de wijnmakerij en de regio. Met meer dan drie eeuwen wijnbouwervaring is Quinta do Vallado diep geworteld in traditie, maar tegelijkertijd innovatief in zijn aanpak om wijn te produceren die de unieke terroir van de Douro-vallei weerspiegelt.

Het landgoed van Quinta do Vallado beslaat ongeveer 70 hectare, waarvan 40 hectare beplant zijn met wijngaarden. Hier vinden we een prachtige mix van inheemse Portugese druivenrassen, zoals Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão en Tinta Amarela, evenals internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon en Syrah. Deze diversiteit stelt de wijnmakerij in staat om een breed scala aan wijnen te produceren die elk jaar de uitdrukking zijn van de specifieke klimatologische omstandigheden en bodemgesteldheid van het landgoed.

Quinta do Vallado hecht veel waarde aan duurzaamheid en behoud van het milieu. In hun streven naar excellentie in wijnbouw en -productie implementeren ze milieuvriendelijke praktijken, zoals het gebruik van natuurlijke meststoffen, duurzame onkruidbestrijding en het minimaliseren van het waterverbruik. Bovendien hebben ze geïnvesteerd in moderne technologieën en apparatuur om de kwaliteit van hun wijnen verder te verbeteren.

 

Een van de meest opvallende aspecten van Quinta do Vallado is hun onberispelijke wijnmakers team. Met een toegewijd team van oenologen en wijnbouwers die gepassioneerd zijn door hun ambacht, worden alle wijnen met uiterste zorg en aandacht geproduceerd. Van de handmatige oogst van de druiven tot het zorgvuldige vinificatieproces en het rijpen van de wijnen in de kelders, elke stap wordt zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste kwaliteit het eindresultaat bereikt.

Quinta do Vallado staat bekend om zijn elegante en karaktervolle wijnen. Hun aanbod omvat een scala aan stijlen, van verleidelijke rode wijnen met volle body tot verfijnde Portwijnen. De tafelwijnen zijn vaak een mooie mix van traditionele en moderne invloeden, waarbij de rijke Douro-tradities worden gecombineerd met de smaak van de hedendaagse wijnliefhebbers.

Naast het produceren van uitstekende wijnen, biedt Quinta do Vallado ook een charmant wijntoerisme-ervaring aan bezoekers. Met gastvrije accommodatie in hun gerestaureerde herenhuis, rondleidingen door de wijngaarden, proeverijen en een authentieke kennismaking met de Douro-cultuur, bieden ze een onvergetelijke en educatieve ervaring voor wijnliefhebbers van over de hele wereld.

Al met al blijft Quinta do Vallado een toonaangevende naam in de Portugese wijnwereld, waar traditie, innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan. Hun voortdurende inzet voor kwaliteit en hun diepe respect voor het land en de geschiedenis maken hen een onmisbare schat in de wijnbouwerfenis van Portugal.

Barts Wijnkoperij is uw wijnspecialist voor wijnen van Quinta do Vallado

✓ Topwijnen van wijnhuis Quinta do Vallado
✓ Snelle levering
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en snel online bestellen en betalen
✓ Mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Mooie relatiegeschenken en maatwerk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!

Quinta do Vallado wijnen online bestellen via Barts Wijnkoperij

U bestelt de wijnen van Quinta do Vallado eenvoudig online. Wij leveren uw bestelling, in Nederland, gratis bij u thuis vanaf €100,-. Wilt u meer informatie over de wijnen van Quinta do Vallado? Neem contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder!

×Close search
Zoeken