skip to Main Content

Toont alle 6 resultaten

De wijnen van Masseria Li Veli

Masseria Li Veli wijngaardenMasseria Li Veli is een wijnhuis in het zuiden van Italië. De basis van Masseria Li Veli lag bij grondlegger Antonio de Viti de Marco (die leefde van 1858 tot 1943), die in Italië ook bekend was als econoom en professor aan een universiteit.

Het was zijn droom om een ambitieus project neer te zetten in de regio waar dit wijnhuis nu is gevestigd en daarin is hij geslaagd. Het hele Masseria-domein beslaat nu 33.000 vierkante meters.

Het was zijn droom om een ambitieus project neer te zetten in de regio waar dit wijnhuis nu is gevestigd en daarin is hij geslaagd. Het hele Masseria-domein beslaat nu 33.000 vierkante meters.

Italiaanse wijn in eikenhouten vaten

Alle wijnen van het domein worden geproduceerd in een enorme kelder. De airconditioning hier garandeert een constante temperatuur van 16 graden, te fris voor ons mensen, ideaal voor deze prachtige wijnen. In totaliteit kunnen er in deze kelder 10.000 hectoliter wijn worden opgeslagen, in zowel RVS tanks als in Franse eikenhouten vaten.

De roots van Masseria en hun wijnen

De roots van wijnhuis Masseria Li Veli liggen gek genoeg in een periode waarin de Normandiërs een belangrijke rol speelden. Landbouwproductie vond hier op grote schaal plaats, pas later kwam dus de wijn als nieuwe economische drijfveer in beeld. Over alle verschillende wijnen die in Puglia worden geproduceerd kunnen we u veel over vertellen. We lichten een aantal bijzondere wijnen toe met een prima prijs-kwaliteit die wij in ons assortiment aanbieden.

Het Contrade project

Nadat de familie Falvo het domein van Masseria Li Veli overnam, werd in 2015 het Contrade project gestart. Hieruit ontstonden twee prachtige, elegante wijnen. Eén daarvan is de Contrade Malvasia Chardonnay. Dit is een droge, fruitige, licht kruidige en zachte, witte wijn. U drinkt deze het beste als aperitief of bij carpaccio, geroosterde vis of zachte kaas. De andere wijn uit het Contrade project betreft de Contrade Negroamarao IGT Puglia. Dit is een hele andere wijn, wel ook fruitig, kruidig en droog, maar rood en met een zwoel temperament. Hij komt het best tot zijn recht bij de barbecue, pizza en stoofgerechten, maar doet het ook goed als aperitief en bij schapenkaas.

Contrade Malvasia Chardonnay >>

Contrade Negroamaro >>

Masseria Li Veli Garissa Susumaniello Salento

Van het Contrade project stappen we over op een andere rode wijn. De Garissa Susumaniello Salento is ook een wijn waarvoor de lokale Susumaniello druiven erg streng worden geselecteerd. Deze nog relatief jonge wijn rijpt na de vergisting nog circa een half jaar in eikenhouten vaten. Hij is droog en vol, maar ook zacht en kruidig. Deze smaakvolle rode wijn neemt u, net als de Contrade Negroamaro het best bij de barbecue en stoofgerechten, maar komt ook goed tot zijn recht bij entrecote, lamsbout en rijpe, harde kazen.

Garrisa Susumaniello Salento >>

Masseria Li Veli Orion Primitivo Salento IGT

Ook de Primitivo druiven voor deze rode wijn worden erg streng geselecteerd. De eerste keuring vindt plaats in de wijngaard, de tweede in de kelders. Alleen de allerbeste druiven worden goed genoeg bevonden. Wat na zes maanden rijping ontstaat is een aromatische wijn, die ruikt naar donker fruit. Hij drinkt aangenaam weg, door zijn evenwichtigheid, specerijen en de erg prettige, ook fruitige afdronk. Deze Orion Primitivo Salento IGT vraagt om samen te gaan met het eten van wild, rood vlees, pasta’s en harde kazen.

Orion Primitivo >>

Masseria Li Veli Primonero Salento IGT

Ook een bijzondere mooie rode wijn die we uitlichten is de Primonero Salento. Dit is weer een hele andere wijn dan de voorgaande in het aanbod van Masseria Li Veli. Hij heeft erg aantrekkelijke aroma’s van zowel bloemen en donker fruit. Dat fruit geeft hem zijn mooi uitgebalanceerde smaak. Net als de Orion Primitivo schenkt u deze het best bij wild, rood vlees, pasta’s en harde kaassoorten.

Primonero Salento >>

Wijnen uit Puglia ook bij Barts Wijnkoperij

Natuurlijk zijn al deze prachtige wijnen van het wijnhuis Masseria Li Veli ook verkrijgbaar bij Barts Wijnkoperij. Hier koopt u immers kwaliteitswijnen voor een scherpe prijs. Barts zoektocht over de hele wereld levert u prachtige wijnen in uw winkelmandje op, en dat geldt zeker voor deze mooie, heerlijke, Italiaanse wijnen van wijnhuis Masseria Li Veli. Bart staat persoonlijk garant voor goeie wijnen tegen een goede prijs, geleverd met de service zoals u dat mag verwachten van een online wijnspecialist.

Daarom Barts Wijnkoperij

Groot assortiment topwijnen
Snelle levering bij u thuis & va. €100,- gratis geleverd (Nederland)
Veilig online betalen
Ook mogelijk om achteraf met Afterpay te betalen
Ook voor relatiegeschenken en maatwerk
 Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
 Uw wijnspeciaalzaak, online en in de winkel!

Masseria Li Veli online bestellen

Wilt u binnenkort zelf genieten van de wijnen van Masseria Li Veli? Of heeft u gasten die u wilt verwennen met deze heerlijke Italiaanse wijnen? U bestelt de wijnen van Masseria Li Veli in de webshop van Barts Wijnkoperij. Wij leveren uw bestelling snel bij u thuis. Vanaf €100,- geheel gratis! Heeft u vragen? Wilt u meer informatie of wilt u een prijsopgave voor grotere afnames? Neem gerust contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

×Close search
Zoeken