skip to Main Content

Toont alle 18 resultaten

Wijnhuis Famille Perrin

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakers families in de Franse zuidelijke Côtes-du-Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf. In 1909 kocht olijfhandelaar Pierre Tramier Château de Beaucastel, een domein met een prachtig terroir dat hij later zou overdragen aan zijn schoonzoon, Pierre Perrin. Na de Tweede Wereldoorlog nam diens zoon, Jacques Perrin, het domein over om als groot visionair richting te geven aan de filosofie en werkwijzen die vandaag de dag nog steeds heilig zijn. Zo werd in 1953 begonnen met duurzame landbouw.

Côtes du Rhône

De Côtes du Rhône is een van de oudste wijnbouwgebieden van Frankrijk. De Kelten en de Galliërs hadden al wijngaarden aangelegd in de Rhônevallei, maar de wijncultuur werd hier pas echt op gang gebracht door de Grieken en Romeinen, en later toen Clemens de Vijfde zich als paus in Avignon vestigde, steeg de status van Rhônewijnen naar grote hoogte. Het Rhônedal is een ruim 200 km lang gebied dat grofweg van Lyon tot aan Marseille loopt en grote verschillen tussen noord en zuid kent. Het noordelijk deel strekt zich uit vanaf het stadje Vienne tot aan Loriol, net ten zuiden van Valence. Hier heerst een landklimaat met hete zomers, een warm najaar en koude, natte winters. De Rhônevallei is hier smal met deels steile hellingen en waar met Syrah zeer grote rode wijnen gemaakt worden in appellations als Hermitage, Côte-Rôtie, Cornas en Saint-Joseph, terwijl Viognier de witte druif is voor Condrieu en de uiterst zeldzame Chateau Grillet. Daarnaast zijn Roussanne en Marsanne de druiven voor de witte Hermitage, Saint-Joseph en Saint-Péray.

Het zuidelijke deel van het wijngebied Côtes du Rhône begint bij Montélimar en loopt tot iets ten zuiden van de stad Avignon. Hier is het Rhônedal breed tot zeer breed en tamelijk vlak met een mediterraan klimaat met zeer warme zomers, een warm najaar en zachte winters met voldoende neerslag. Hier heerst de Grenache en is de belangrijkste druif in niet alleen de eenvoudiger wijnen als Côtes du Rhône, Ventoux en Luberon, maar nog overtuigender in de rosé’s uit Tavel en krachtige wijnen als b.v.: Vacqueyras, Cairanne, Lirac, Rasteau en natuurlijk Gigondas, en natuurlijk al helemaal bij de iconische appellation Châteauneuf du Pape.

Samenwerking met Brad Pitt op Château Miraval

De ambities van Famille Perrin strekken zich wat wijn maken betreft uit tot ver buiten de grenzen van Châteauneuf. In de loop der jaren hebben ze in de hele zuidelijke Rhône de beste plekjes gevonden in afzonderlijke appellaties zoals Gigondas, Vacqueras, Ventoux, Luberon en Vinsobres en maken ze daarnaast ook uitstekende Côtes du Rhône. De meest opvallende uitbreiding van activiteiten van de familie is de samenwerking met Brad Pitt op het roséparadijs van Miraval .

Famille Perrin wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Famille Perrin? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Frankrijk
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Famille Perrin, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken