skip to Main Content

Toont alle 6 resultaten

Wijnhuis Bodega Artadi

Een wijnhuis dat de aandacht absoluut ook verdiend. Bodega Artadi, of Bodegas y Vinedos Artadi, zoals de volledige Spaanse naam luidt. Dit wijnhuis produceert wijnen in drie verschillende wijngebieden, namelijk Alicante (Bodega El Sequé), Navarra (Bodega Artazu) en Rioja Alavesa. Artadi werkt alleen maar duurzaam, en die aanpak zien en proeven we terug in hun heerlijke wijnen. Uiteraard helpen de bodem als basis en het regionale klimaat daar uitstekend bij, net als die typische druiven uit deze regio.

Het klimaat en de bodem

Dat klimaat is een combinatie van continentaal en oceanisch: soms grillig, maar perfect voor de rode wijnen van Bodega Artadi. De bodem is een combinatie van kalksteen en klei, in het Baskische deel van hun domein vinden we ook kalkhoudende grond en kiezels. De verschillende wijngebieden liggen op 400 à 700 meter hoogte. Al met al goede omstandigheden, zo blijkt jaar in, jaar uit. De Monastrell druif komt hier dus uitstekend tot zijn recht.

Dit zijn nu die topwijnen van Bodega Artadi, waarvan Bart’s Wijnkoperij ze maar al te graag in zijn assortiment heeft!

Bodega y Vinedos Artadi El Pison

Laten we gewoon meteen uitpakken met de topper onder de Artadi wijnen: de El Pison. Deze rode wijn daagt uw smaakpapillen uit. Dat Juan Carlos Lopez de Lacalle, de eigenaar van wijnhuis Bodega Artadi, door veel mensen wordt beschouwd als de beste moderne wijnproducent uit Rioja komt zeker ook door deze fantastische wijn. De wijnstokken die de basis vormen van deze topper zijn gemiddeld zo’n veertig jaar oud. Als dit wijnhuis in Frankrijk had gestaan had de El Pison zeker een Grand Cru classificatie gekregen. We hebben het hier over een intense, volle wijn, met zeer bijzondere aroma’s: niet alleen diverse rode en zwarte vruchten en specerijen, maar ook room en zelfs toffee. Bent u liefhebber van chocolade (wie niet)? Dat treft: ook hiervan zult u een dominant vleugje proeven. De afdronk van de El Pison is uitzonderlijk lang. Schrikt u van de prijs? Niet doen. Dit is pure verwennerij voor alle vezels in uw mond. Bewaar hem voor een speciale gelegenheid, dat kan namelijk tot zo’n twintig tot dertig jaar na het oogsten. Maar uiteraard mag de eerste fles ook direct na ontvangst open. Presenteer hem bijvoorbeeld met een goede, gerijpte, harde kaas.

Lees meer >

Bodega y Vinedos Artadi La Poza de Ballesteros

De naam van deze wijn doet de wat ouderen onder ons wellicht denken aan een zeer bekende Spaanse golfer, maar niets is minder waar. Wel nodigt deze wijn uit om met kleine golven te drinken, zoveel heerlijks aan aroma’s is er bij Bodega Artadi in terecht gekomen, na dat eerlijke productieproces en volledige rijping. Maar neem de tijd om hem net zo volledig tot u te nemen. Met zijn combinatie van rijp fruit, eucalyptus, zwarte thee en laurier zijn we er nog niet helemaal. U proeft namelijk vast ook een klein shotje gebrande koffie. En bereidt u maar alvast voor op een zalig lange afdronk. Bent u liefhebber van lamsvlees? Het lam zal trots zijn als hij zou weten dat hij wordt geserveerd met deze mooie wijn van Artadi.

Lees meer >

Barts Wijnkoperij | Dé online wijnspecialist voor Bodega Artadi

Groot assortiment topwijnen van Wijnhuis Bodega Artadi
 Snelle levering bij u thuis
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
 Veilig online betalen
 Ook mogelijk om achteraf te betalen via Afterpay
Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
 Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
Dé specialist van wijnen van Bodega Artadi, online en in de winkel!

Bodega Artadi wijn kopen bij Barts Wijnkoperij

Wilt u binnenkort zelf genieten van de wijnen van Wijnhuis Bodega Artadi? Of heeft u gasten die u wilt verwennen met deze heerlijke Spaanse wijnen? U bestelt de wijnen van Bodega Artadi online. Wij leveren uw bestelling snel bij u thuis. Vanaf €100,- geheel gratis!
Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder met heerlijke wijnen uit alle windstreken!

×Close search
Zoeken