skip to Main Content

Toont alle 8 resultaten

Wijnhuis Sandrone

Sandrone is een nog relatief jong wijnhuis, het werd namelijk pas opgericht in 1978. We vinden dit wijnhuis in Noordwest Italië. Turijn en Genua zijn de dichtstbij gelegen grotere steden. Een klein stukje historie: Luciano Sandrone besloot in 1977 een klein deel van een wijngaard te kopen. De garage van zijn ouders, ja echt waar, was de plek waar hij zijn eerste eigen wijn maakte, testte en steeds verder verfijnde. Door het toepassen van moderne technologie lukte het hem ook nog de wijn wat minder hard te krijgen. Een nieuwe wijnmaker was geboren.

Eerste succes van het Italiaanse Wijnhuis Sandrone

In 1982 ontmoette hij zijn eerste wijndistributeur op een grote wijnbeurs. Resultaat: deze kocht meteen bijna 1.500 flessen van zijn Barolo 1978. Dat was dus het begin van de eerste Sandrone export, naar Zwitserland en de Verenigde Staten. Op dit moment heeft Sandrone ongeveer 27 hectare aan wijngaard in gebruik, waarvan ongeveer 75% ook zijn eigendom is. Sandrone staat voor integriteit, transparantie en vanzelfsprekend passie. Kwaliteit van de wijnen staat voorop, flitsende reclamecampagnes passen niet bij Sandrone.

Welke zijn de wijnen van wijnhuis Sandrone die Barts Wijnkoperij voor u op voorraad heeft? Let op: door zijn grote internationale populariteit gaat het soms slechts om een paar flessen. Dus wees er snel bij.

Sandrone Barolo Aleste DOCG 2015

We vallen met de deur in huis: als u de ‘Aleste’ één keer hebt geproefd, begrijpt u waarom importeurs in de rij staan voor Sandrone wijnen en er regelmatig naast grijpen. Nebbiolo druiven vormen de basis voor deze heerlijke rode wijn. De wijngaard ligt op zo’n 250 meter hoogte. De internationale wijnpers is ook over deze ‘Aleste’ erg lovend. Al met al hebben we het hier dus over een echte topwijn. Wat u in huis hebt, als dat lukt? Een frisse, aromatische, elegante rode wijn, waarvan uw proeven eindigt in specerijen, drop en leer. Kunt u hem op de kop tikken, dan hoeft hij niet meteen open. Mag wel. Maar hij is zeker tot 25-30 jaar naar het oogsten prima drinkbaar. Was u toch al van plan een hartig pastagerecht te maken? Vooruit, dan mag hij zeker open. Ook laat hij zich graag zien met lamsbout, rundvlees en wild. Maar ook de liefhebber van harde, rijpe kazen mag hem gerust uit de kelder halen. Let ook op dat prachtige blauw in het etiket, een opvallend sieraad voor op tafel.

Lees meer >

Sandrone Barolo ‘Le Vigne’ DOCG 2017

Ook met de ‘Le Vigne’ haalt u een heerlijke Sandrone wijn in huis. Deze wijn heeft 18 maanden doorgebracht in Franse eikenhouten vaten, voordat hij na het bottelen nog eens 18 maanden mag rusten. Resultaat is een indrukwekkende rode wijn met rijpe, fruitige aroma’s die uitstekend samen gaan met houttonen. Het is een evenwichtige wijn, elegant en met een verrukkelijk lange finale. Ook deze Barolo ‘Le Vigne’ houdt het best een tijdje uit in uw kelder, ook over 20 jaar kunt u hem alsnog als een smaakvolle verrassing in goed gezelschap tevoorschijn toveren. Wildgerechten, rundvlees en truffel komen nog beter tot hun recht met deze Italiaanse smaakmaker.

Lees meer >

Dé online wijnspecialist van Sandrone wijnen

Groot assortiment mooie topwijnen van Italië
 Snelle levering bij u thuis
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
 Veilig en eenvoudig online betalen
Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
 Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
Dé specialist van wijnen van Sandrone wijnen!

Sandrone wijnen online bestellen bij Barts Wijnkoperij

Wilt u binnenkort zelf genieten van de wijnen van de wijnen van Sandrone? Of wilt u uw gasten in de watten leggen met deze heerlijke Italiaanse wijnen? U bestelt de wijnen van wijnhuis Sandrone online. Wij leveren uw bestelling snel bij u thuis. Vanaf €100,- geheel gratis!
Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met Barts Wijnkoperij.

×Close search
Zoeken