skip to Main Content

Toont alle 10 resultaten

Defaix: een erfenis van uitmuntendheid

Sinds de oprichting in 1959 is Domaine Bernard Defaix Chablis een ware getuigenis van de kunst en toewijding van wijnbereiding. Opgericht door Bernard Defaix op een bescheiden perceel van twee hectare grond in het hart van Bourgondië, heeft dit landgoed wortels in een rijke traditie van wijnbouw die vier generaties omspant. Als telg van een familie van echte wijnbouwers begon Bernard Defaix aan een reis die het lot van het domein zou vormgeven. Een epochaal moment deed zich voor toen een baanbrekende methode om wijngaarden te beschermen tegen de grillige aanraking van voorjaarsvorst opkwam. Deze innovatie bleek het fundament te zijn voor een consistente jaarlijkse oogst, een cruciale factor bij het vestigen van stabiliteit binnen de wijnmarkt. Deze fortuinlijke ontdekking legde de basis voor Domaine Bernard Defaix Chablis en bood een solide fundament waarop het streven naar uitmuntendheid in wijnbereiding werd gebouwd.

Tegenwoordig wordt de erfenis van Bernard Defaix met onwankelbare passie voortgezet door zijn twee zonen en een toegewijde schoondochter. Met meer dan twee decennia toewijding zijn zij hoeders van dit prachtige landgoed, en ze zorgen voor zijn blijvende nalatenschap en toewijding aan kwaliteit. Hun beheer heeft niet alleen de integriteit van het domein in stand gehouden, maar heeft ook zijn bereik en invloed vergroot.

De wijngaarden onder het toezicht van Domaine Bernard Defaix beslaan nu indrukwekkende 27 hectare, een getuigenis van de toewijding van de familie aan voortdurende groei en evolutie. Hier heeft een nieuw hoofdstuk zich ontvouwen, een hoofdstuk dat wordt gekenmerkt door een vastberaden inzet voor duurzame en ecologisch verantwoorde wijnbouwpraktijken. Deze bewuste benadering van wijnbouw harmonieert natuur en zorg, en bevordert een delicate balans die resulteert in wijnen met uitzonderlijk karakter en herkomst.

Samenvattend staat Domaine Bernard Defaix Chablis als een baken van wijnbouwerfgoed, dat op vaardige wijze traditie en innovatie combineert. Van bescheiden begin, geworteld in familie-erfgoed en verankerd door baanbrekende technieken, tot de huidige manifestatie als een duurzaam gericht en ecologisch bewust krachthuis, blijft dit landgoed een symbool van uitmuntendheid in het rijk van Bourgondische wijnen. Naarmate de erfenis evolueert, blijven de wijnen van Domaine Bernard Defaix de zintuigen boeien en de essentie vastleggen van een rijke stamboom, en nodigen fijnproevers uit om deel te nemen aan een ongeëvenaarde wijnervaring.

De voordelen van wijn kopen bij Barts Wijnkoperij

Groot assortiment topwijnen van Bernard Defaix
Snelle levering bij u thuis & va. €100,- gratis geleverd (Nederland).
Veilig online betalen met Ideal
Ook mogelijk om achteraf te betalen met Klarna
Ook voor relatiegeschenken
 Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
 Uw wijnspeciaalzaak, online en in de winkel!

Bernard Defaix online bestellen

Wilt u zelf van de wijnen van Bernard Defaix genieten? Of heeft u binnenkort gasten die u wilt verwennen met deze heerlijke Franse wijnen? U bestelt de wijnen van Bernard Defaix online in de webshop van Barts Wijnkoperij. Wij leveren uw bestelling snel bij u thuis. Vanaf €100,- geheel gratis! Heeft u vragen? Wilt u meer informatie of wilt u een prijsopgave voor grotere afnames? Neem gerust contact met Bart op.

×Close search
Zoeken