skip to Main Content

Toont alle 7 resultaten

Wijnhuis Azienda Agricola Gorgo

Geheel volgens de familietraditie was ook Roberto Bricolo voorbestemd om arts te worden. Echter, toen hij in 1973 de kans kreeg om de wijngaarden van zijn grootmoeder over te nemen in het gehucht Gorgo, dat vlakbij het plaatsje Custoza ligt, was zijn beslissing snel genomen. Hij stopte direct met zijn studie medicijnen. Zo ontstond in 1973 het 22 grote Azienda Agricola Gorgo waar Roberto Bricolo met ziel en zaligheid werkte om streekwijnen als de witte Custoza en rode Bardolino aan de reputatie van ‘slobber wijnen van dertien in een dozijn’ te onttrekken. Met ploegen, enkel gebruik van organische mest, handmatig oogsten en zonder gebruik van chemische onkruidverdelgers, maakte Roberto Bricolo juist stijlvolle en pure wijnen.

Ondertussen is Azienda Agricola Gorgo voorzien van een moderne en zeer goed geoutilleerde wijnkelder en is de oppervlakte aan wijngaarden uitgegroeid tot 60 hectare met, naast diverse regionale wijnen, ook speciale wijnen met de DOC’s (herkomstbepalingen) Custoza, Bardolino en Valpolicella. In 2010 nam Roberto’s dochter Roberta de dagelijks leiding op zich, hiermee werd er op Azienda Agricola Gorgo duurzaam gewerkt. Dat Roberta uitstekende wijnen weet te maken, blijkt wel uit de keuze die de vliegtuigmaatschappijen Lufthansa en American Airlines maakten om wijnen van Azienda Agricola Gorgo te serveren in hun business class.

De regio Veneto

In het noordoosten van Italie ligt Veneto, een gebied dat zich uitstrekt van de Alpen in het noorden tot aan de rivier de Po in het zuiden en van het Gardameer in het westen tot de Adriatische kust bij Venetie. Uit Veneto komt ongeveer 20% van alle Italiaanse wijn en van alle Italiaanse DOC wijnen is Veneto zelfs de grootste producent. Dan gaat het om DOC’s en DOCG’s als o.a.: Custoza, Soave, Soave Classico, Bardolino, Bardolino Classico, Prosecco, Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene, Valpolicella, Amazone della Valpolicella en Breganze.

De zuidoostelijke oever van het Gardameer is het gebied van Bardolino en Valpolicella, de twee belangrijkste rode wijnen van Veneto. Beide worden voornamelijk gemaakt van de corvina veronese druif. De verschillen tussen Bardolino en Valpolicella zijn zeer klein, in het beste geval is Valpolicella net iets fruitiger en geconcentreerder, maar helaas zijn beide vaak van zeer matige kwaliteit. Het is echt de producent die het verschil maakt en de kwaliteit bepaalt.

De wijnkelder van Azienda Agricola Gorgo

De wijn producerende kelder wordt persoonlijk gerund door Roberta, geholpen door het voortdurende professionele advies van haar wijnexperts met als doel authentieke wijnen te produceren die stevig in balans zijn tussen de evolutie van de smaak met het verstrijken van de tijd en de rijkdom van de grote traditie.

Dezelfde geest en stijl waren de drijvende krachten achter de architecturale uitbreidings- en restauratiewerken in 2005 en 2015, zowel van de wijnkelder als de gebouwen die worden gebruikt als accommodatie voor gasten. Ze vertegenwoordigen perfect het streven van Azienda Agricola Gorgo naar kwaliteit en hun unieke en sterke karakterisering.

Azienda Agricola Gorgo wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Gorgo? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Italië
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Azienda Agricola Gorgo, online en in de winkel

×Close search
Zoeken