skip to Main Content

Toont alle 4 resultaten

Wijnhuis Bodegas Terras Gauda

Bodegas Terras Gauda is een van meest toonaangevende wijnbedrijven in Galicia: de grootste wijngaardbezitters, op twee na de grootste wijnproducent en op de tweede plaats wat betreft het verkopen van Galiciaanse wijnen. Gelegen in het Rosal dal, Terras Gauda bracht de oude Rosal traditie terug, om fantastische witte wijnen te produceren van de Albariño druif samen met andere autochtone rassen zoals Loureiro en Caiño.

Rías Baixas ligt in het hart van Galicia, in het noordwesten van het Iberische schiereiland, net boven Portugal. Hier geen droge, woestijnachtige landschappen, maar juist smaragdgroene, schilderachtige, zacht glooiende heuvels die meer aan Ierland doen denken dan aan Spanje. Het klimaat is mild, sterk beïnvloed door de Atlantische Oceaan. Gematigde temperaturen het hele jaar door en relatief veel neerslag. De bodem bestaat voornamelijk uit graniet en leisteen, wat garant staat voor goede drainage, mineraliteit en zuurgraad.

Wijnbereiding

De trossen druiven worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. De druiven worden zacht gekneusd en van de stelen ontdaan, waarna ze met schillen 3-6 uur bij 8-10°C inweken. Dit geeft de wijn meer kleur, meer aroma’s en meer structuur. De gekneusde druiven worden dan langzaam geperst. De most verblijft 72 uren in een tank om bij 8-10°C op natuurlijke wijze door bezinking te worden gezuiverd. De gisting vindt plaats op RVS tanks en vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19°C.

Bodegas Terras Gauda gebruikt een speciale ‘startcultuur’ voor het gisten, op basis van de in de eigen wijngaarden gevonden gistcellen. Om de frisheid van de wijnen te waarborgen vindt geen malolactische gisting plaats. Door koude stabilisatie bij -2°C is de zuiverheid van de wijn gegarandeerd. Tot en met het bottelen worden de jonge wijnen onder beschermende atmosfeer gehouden.

Welke Terras Gauda topwijnen bij Barts Wijnkoperij?

Welke verrukkelijke wijnen leiden tot dat mooie microklimaat en die samenwerking binnen de wijnen van Bodegas Terras Gauda. We lichten er graag enkele uit:

Abadia de San Campio Albariño

Deze duurzaam geproduceerde Abadia de San Campio Albariño wijn uit Rias Baixas is zeer smaakvol. Het wereldberoemd wijnhuis Bodega Terras Gauda uit Spanje wordt erg gewaardeerd door heel veel wijnliefhebbers. Voor de productie van Bodega Terras Gauda Abadia de San Campio Albariño worden de druiven zeer streng geselecteerd. Na de inweking van de druiven vindt de alcoholische vergisting plaats in RVS tanks. Hierna rijpt deze jonge witte wijn uit Spanje nog 2 tot 4 maanden in RVS tanks.

Leer meer en bestel >>

O Rosal

Voor de productie van Bodega Terras Gauda O Rosal DO Rías Baixas worden de druiventrossen met de hand geoogst en in kleine kratten naar de kelders gebracht. Dit om de druiven niet te beschadigen. Een zeer strenge selectie volgt en na de vergisting in de kelders worden de jonge wijnen tot en met het bottelen onder beschermende atmosfeer gehouden. In de neus een groot scala aan aroma’s van allerhande vers fruit, mondvullend met een smaakvolle fruitige finale.

Lees meer en bestel >>

O Rosal Etiqueta Negra

Deze O Rosal Etiqueta Nera komt ook uit Rias Baixas, Spanje. De productie van deze schitetrende wijn is duurzaam en de wijnis  zeer constant van kwaliteit. Voor de productie van Bodega Terras Gauda O Rosal Etiqueta Nera worden de druiven zeer streng geselecteerd. Na de inweking van de druiven vindt de alcoholische vergisting plaats in RVS tanks. Hierna rijpt deze jonge witte wijn uit Spanje nog 12 tot 14 maanden in RVS tanks.

Lees meer en bestel >>

Barts Wijnkoperij is uw wijnspecialist voor wijnen van Aldegheri

✓ Topwijnen van wijnhuis Bodegas Terras Gauda
✓ Snelle levering
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en snel online bestellen en betalen
✓ Mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Mooie relatiegeschenken en maatwerk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!

Bodegas Terras Gauda wijnen online bestellen via Barts Wijnkoperij

U bestelt de wijnen van Terras Gauda eenvoudig online. Wij leveren uw bestelling, in Nederland, gratis bij u thuis vanaf €100,-. Wilt u meer informatie over de wijnen van Bodegas Terras Gauda? Neem contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder!

×Close search
Zoeken