skip to Main Content

Toont alle 8 resultaten

Crystallum: een bijzonder mooi wijnhuis

Crystallum is geen groot, maar wel een internationaal bekend Zuid-Afrikaans wijnmerk. We vinden dit wijnhuis in de Walker Bay Wine Region, één van de koelere wijnstreken in Zuid-Afrika. Peter Finlayson legde de basis voor dit mooie wijnmerk, met zijn wijngoed Bouchard Finlayson. Maar het waren zijn zoons Peter-Allen en Andrew die in 2007 het wijnhuis oprichtten en internationale bekendheid verwierven. Hun passie is kwalitatief mooie wijnen te produceren op basis van de Chardonnay en Pinot Noir druif. Hierbij vinden ze duurzaamheid en kleinschaligheid erg belangrijk, net als kwaliteit uiteraard. Vooral de Pinot Noir en de Chardonnay wijnen zette Crystallum steeds meer en duidelijker op de internationale wijnkaart. Dat de pers over de hele wereld jaarlijks bijzonder lovend is over Crystallum zegt genoeg. De Bourgondische aanpak en uitstraling van hun wijnen is dus niet onopgemerkt gebleven. Ook Barts Wijnkoperij zou en moest deze unieke wijnen uiteraard in zijn assortiment hebben.

Crystallum in Zuid-Afrika

De regio

De Westkaap is de plek waar de meeste Zuid-Afrikaanse wijnen vandaan komen. De verschillende regio’s van de Westkaap hebben ieder hun eigen verschillend klimaat. De Walker Bay Wine Region, waar dus de Crystallum wijnen worden gemaakt profiteert van verkoeling vanaf de oceaan. Veel zon, voldoende neerslag en de bodemsamenstelling vormen uitstekende omstandigheden voor de succesvolle Crystallum wijnen. En welke wijnen hier worden geboren, bespreken we hieronder.

Crystallum Mabalel Pinot Noir

Deze Pinot Noir mogen we gerust een van de toppers in onze voorraad noemen. De druiven voor deze wijn worden nog steeds handmatig geplukt en bijzonder streng geselecteerd. Alleen de allerbeste druiven komen door de keuring. Wijndrinkers die van fruitige wijnen houden, worden met deze Crystallum Mabalel Pinot Noir op hun wenken bediend. De geuren van sinaasappelschillen en rijpe kersen komen je tegemoet. Ander klein, rood en rijp fruit voegt daar nog iets aan toe. Hij smaakt uitstekend bij wild, rundvlees, entrecôte en gevogelte, maar hij verkeert ook graag in het gezelschap van kazen met een bite.

Lees meer en bestel >>

Crystallum Peter Max Pinot Noir

Een andere Pinot Noir is de Crystallum Peter Max, ook voorzien van diverse fruittonen. Bessen, kersen, sinaasappelschillen en divers rood fruit vormen hiervoor de basis. De finale van deze rode wijn is dan ook met recht fruitig te noemen. Hij is een uitstekende partner voor diverse soorten wild en gegrild vlees. Een stevige en rijpe kaas gaat hij zeker ook niet uit de weg.

Lees meer en bestel >>

Crystallum The Agnus Chardonnay

Deze Chardonnay is een prachtig voorbeeld van de Bourgondische stijl wijnen van Crystallum. De druiven die voor deze witte wijn worden gebruikt komen van maar liefst vijf verschillende wijngaarden. Het sap uit de met de hand geoogste druiven wordt vergist op Franse vaten van eikenhout. Daarna is het negen maanden wachten tot het rijp is voor assemblage en de botteling. Lekkers uit de zee, zoals wilde zalm, tonijn en oesters smaken nog beter als ze vergezeld gaan van deze Agnus Chardonnay. Maar ook salades en romige kazen doen het extra goed met deze witte wijn van Crystallum. Citrusfruit, perzik en limoen vormen een mooi samenspel met vanille in deze Chardonnay.

Lees meer en bestel >>

Crystallum Cuvée Cinema Pinot Noir

Tot slot kijken we naar een Pinot Noir uit 2019. Een leuk weetje: van de druiven die door de strenge selectie komen wordt 60% ontsteeld. De andere 40% blijft namelijk intact. Door een natuurlijk gistingsproces vindt er spontane vergisting plaats. Resultaat is een prachtige rode wijn met treffende aroma’s van gebrande koffie en rijpe kersen. De combinatie met rood fruit en specerijen staat garant voor een heerlijk lange afdronk. Dit is de perfecte wijn om bij wild te serveren. Meer concreet wordt de smaak van fazant, patrijs, ree en rund met deze Crystallum Cuvée Cinema Pinot Noir nog voller. Maar ook rijpe kaas doet het zeer goed bij deze mooie Bourgondische wijn uit Zuid-Afrika.

Lees meer en bestel >>

Barts Wijnkoperij | Dé online wijnspecialist

Groot assortiment topwijnen van Crystallum
 Snelle levering bij u thuis
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
 Veilig online betalen
 Ook mogelijk om achteraf te betalen via Afterpay
Unieke relatiegeschenken en maatwerk
 Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
Uw Crystallum specialist, online en in de winkel!

Crystallum bestellen via Barts Wijnkoperij

Wilt u binnenkort zelf genieten van de wijnen van Crystallum? Of heeft u gasten die u wilt verwennen met deze heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen? U bestelt de wijnen van Crystallum online. Wij leveren uw bestelling snel bij u thuis. Vanaf €100,- geheel gratis! Heeft u vragen? Wilt u meer informatie of wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor maatwerk? Neem gerust contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder!

×Close search
Zoeken