skip to Main Content

Toont alle 2 resultaten

Wijnhuis Bodegas Avelino Vegas

In het hart van Segovia, waar de zon zijn gouden stralen werpt over de oude wijngaarden, ontstond in 1950 een droom die vandaag de dag nog steeds straalt als een fonkelende ster aan de hemel van de wijnwereld. Bodegas Avelino Vegas, opgericht door de visionaire Avelino Vegas in het pittoreske dorpje Santiuste de San Juan Bautista, is meer dan alleen een wijngaard – het is een legende die generaties heeft doorstaan. Vanaf de allereerste druif die met liefde werd geoogst uit de vruchtbare grond van Segovia, begon Bodegas Avelino Vegas aan zijn reis naar grootsheid. Met een passie die dieper ging dan de wortels van hun eeuwenoude wijnstokken, begon de familie Vegas met het produceren van wijnen die de ziel van de regio vastlegden in elke druppel. Vandaag de dag wordt het erfgoed van Bodegas Avelino Vegas voortgezet door de stralende Cristina Vegas, de kleindochter van de oprichter en een ware pionier in de wereld van de oenologie. Met een schat aan kennis, opgedaan aan de prestigieuze Universiteit van Bordeaux, heeft Cristina de fakkel van haar grootvader overgenomen en zet ze zijn nalatenschap voort met een ongeëvenaarde toewijding.

De wijngaarden van Bodegas Avelino Vegas, verspreid over unieke locaties, vertellen het verhaal van het land, doordrenkt met de rijke essentie van kalksteen en zand die de Tempranillo-druiven van Ribera del Duero hun buitengewone karakter geven. In de zanderige en rotsachtige bodems van D.O. Rueda, waar de natuurlijke waterhuishouding een delicate dans uitvoert, gedijt de Verdejo-druif en vangt de essentie van de zomer met thermische sprongen van meer dan 20 graden. De Esperanza Verdejo, een symfonie van smaken, wordt geboren uit de oude wijnstokken rondom het dorpje Santiuste, waar elke druif een verhaal vertelt dat teruggaat tot wel 50 jaar geleden. Hier, aan de zuidelijke oever van de Duero rivier, vindt de traditionele Verdejo-druif haar thuis, vergezeld door de betoverende Viura en de levendige Sauvignon Blanc.

Bodegas Avelino Vegas is meer dan alleen een wijngaard; het is een ode aan de tijd, een viering van erfgoed en een belofte aan de toekomst. Met elke fles die wordt ontkurkt, wordt een stukje geschiedenis verteld – een verhaal van passie, doorzettingsvermogen en de onvergetelijke smaken van Segovia. Proost op Bodegas Avelino Vegas, waar de geest van de wijn eeuwig blijft schitteren.

Bodegas Avelino Vegas wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Bodegas Avelino Vegas? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Spanje
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Bodegas Avelino Vegas, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken