skip to Main Content

Toont alle 2 resultaten

Wijnhuis Bodegas Avelino Vegas

Bodegas Avelino Vegas is gelegen in Santiuste de San Juan Bautista, D.O. Rueda, behorend tot de provincie Segovia, waar de Verdejo-druif al eeuwen wordt verbouwd en een uniek eigenzinnig karakter vertoont. Bij de ingang van de Bodega staat een prachtige sculpturale set gemaakt door de kunstenaar Cristóbal Gabarrón ter herdenking van het eeuwfeest van de oprichter Avelino Vegas.

Bodegas Avelino Vegas wijngaarden

De Verdejo druiven komen van meer dan honderd jaar oude wijngaarden met een lage opbrengst die op verschillende unieke locaties zijn gelegen. Deze bijzondere wijngaarden hebben een zand- en steenachtige bodem waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor de natuurlijke waterbeheersing van de wijngaard. Thermische sprongen van meer dan 20 graden in de zomer dragen ertoe bij dat de Verdejo druiven van Segovia een ongeëvenaarde unieke karakter heeft.

De witte wijn streek Rueda ligt aan de zuidelijke oever van de Duero rivier. De traditionele druif is hier de Verdejo, goed voor meer dan de helft van het aangeplante areaal. Twee andere voorkomende druivenrassen zijn echter ook zeer populair: de Viura (alias Macabeo) en de Sauvignon Blanc.

Vinificatie

De druiven worden streng gecontroleerd op kwaliteit, versheid, zuur en Ph waarde. De autochtone Verdejo geeft wijnen met duidelijk herkenbare aroma’s en structuur, met een fijne zuurgraad. Na het ontstelen worden de druiven geperst. De most vergist in RVS tanks bij 18°C om de frisheid en fruitigheid te behouden. Ten behoeve van de complexiteit, mineraliteit en structuur, verblijft de jonge wijn nog 45 dagen in de tanks op het eigen fijne bezinksel. Voor het bottelen ondergaat de wijn een koude behandeling en wordt gefilterd.

Bodegas Avelino Vegas wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Bodegas Avelino Vegas? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Spanje
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Bodegas Avelino Vegas, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken