skip to Main Content

Toont alle 9 resultaten

Azienda Agricola Pieropan

In het hart van de betoverende Soave-regio, waar de lucht doordrenkt is met de geur van bloeiende wijngaarden, staat Azienda Agricola Pieropan als een icoon van wijnbouwkunst en passie. Dit eeuwenoude landgoed, opgericht in 1890 door de lokale arts Leonildo Pieropan, begon als een bescheiden hobby. Maar wat ooit begon als een passievolle interesse groeide al snel uit tot een erfenis van uitmuntendheid, gevormd door de visie en toewijding van Leonildo, en nu voortgezet door zijn zonen Andrea en Dario.

De wijngaarden van Pieropan, doordrenkt van geschiedenis en doordrenkt van de warme Italiaanse zon, omhelzen de heuvels rond de stad Soave. Hier, waar de druiven Garganega en Trebbiano di Soave floreren, worden de klassieke Soaves van het allerhoogste niveau geboren. Maar Pieropan gaat verder dan alleen Soave. Met een visie die traditie overstijgt, hebben ze ook rode wijnen van uitzonderlijke kwaliteit gecreëerd in de Valpolicella-regio, doordrenkt met de essentie van Corvina, Corvinone, Rondinella en Croatina Veronese.

Het verhaal van Pieropan weerspiegelt niet alleen de kunst van wijn maken, maar ook een diepgewortelde liefde voor het land en de tradities van Italië. Het landgoed, uitgebreid in 1999 met wijngaarden in Cellore d’Ilasi, getuigt van een voortdurende zoektocht naar perfectie. En terwijl het oude vijftiende-eeuwse klooster op het landgoed, Villa Cipolla, momenteel wordt gerestaureerd tot een luxueuze agriturismo, blijft Pieropan een symfonie van smaken en tradities.

De wijnen van Pieropan, of het nu de speciale cuvée La Rocca is, rustend op Frans eikenhout en internationaal geprezen als een juweel van elegantie en smaak, of de Valpolicella Superiore en Amarone della Valpolicella, die tot de top van de streek behoren, dragen de essentie van het land en de passie van de mensen die deze gronden koesteren.

Maar Pieropan is meer dan alleen wijn. Het is een reis door de rijke geschiedenis van Soave, een ode aan de vruchtbare lava bodems en de kenmerkende minerale smaak die deze streek definieert. Het is een verhaal van erfgoed, vakmanschap en een onuitputtelijke liefde voor de landen waaruit deze wijnen voortkomen.

Met elke slok van een Pieropan-wijn proef je niet alleen de smaak van Soave, maar ook de ziel van dit betoverende stukje Italië.

Barts Wijnkoperij is uw wijnspecialist voor de wijnen van Pieropan

✓ Topwijnen van wijnhuis Azienda Agricola Pieropan
✓ Snelle levering
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en snel online bestellen en betalen
✓ Mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Mooie relatiegeschenken en maatwerk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!

Pieropan wijnen online bestellen via Barts Wijnkoperij

U bestelt de wijnen van Pieropan eenvoudig online. Wij leveren uw bestelling, in Nederland, gratis bij u thuis vanaf €100,-. Wilt u meer informatie over de wijnen van Pieropan? Neem contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder!

×Close search
Zoeken