skip to Main Content

Toont alle 9 resultaten

Azienda Agricola Pieropan

In 1890 werd in het Middeleeuwse dorp Soave door de lokale arts Leonildo Pieropan de basis voor de Azienda Agricola Pieropan gelegd. Uit puur hobbyisme kocht hij zijn eerste wijngaarden en begon met wijn maken in het uit 1460 stammende Palazzo Pullici. Tot eind jaren zeventig vorige eeuw bestond de productie van Soave grotendeels uit bulkwijn, maar toen in 1967 Leonildo’s kleinzoon Leonildo jr. het familie wijngoed overnam, voerde hij drastische veranderingen door om op deze manier het potentieel van Soave uit te buiten. Leonildo begon streng te snoeien in de wijngaarden voor lagere opbrengsten, plukte de druiven bij optimale rijpheid, gebruikte alleen druifeigen gisten, hield vast aan de klassieke druivenrassen Garganega en Trebbiano di Soave en begon zelf zijn wijnen te bottelen.

De wijngaarden

Leonildo begon terroir gericht speciale Soave wijngaarden apart te vinifiëren en bottelen. In 1971 was dat ‘Calvarino’, in 1978 volgde ‘La Rocca’ en ‘Le Colombare’ is een edelzoete Recioto di Soave DOCG die van een wijngaard komt met enkel Garganega druiven, ontwikkeld door zijn grootvader. Sinds 1999 wordt Leonildo bijgestaan door zijn zonen Andrea en Dario, beiden universitair oenologen, die ervoor zorgden dat wijngaarden in Valpolicella werden aangeschaft. In korte tijd worden ook de Valpolicella Superiore en Amarone della Valpolicella van Azienda Agricola Pieropan tot de top van de streek gerekend. Pieropan is ondertussen 54 hectare groot en maakt al vijftig jaar dé referentiewijnen van de Soave DOCG die tot de absolute top van de witte Italiaanse wijnen kunnen behoren.

De regio: Soave

In het noordoosten van Italie ligt Veneto en met ongeveer 20% van alle Italiaanse wijn en van alle Italiaanse DOC wijnen is Veneto zelfs de grootste regio. Het wijnbouwgebied Soave is met ruim 10.000 hectare Italië ‘s grootste DOC. Het wijnbouwgebied Soave ligt ten oosten van de stad Verona met het middeleeuwse dorp Soave als kern. Het is een tamelijk warm heuvelachtig gebied met een bodemsamenstelling die grotendeels bestaat uit vulkanische basalt. In het beste geval betekent dat een verfijnde ziltig mineralige wijn met florale tonen, subtiel gekonfijt fruit, amandelen en een lange afdronk.

Barts Wijnkoperij is uw wijnspecialist voor de wijnen van Pieropan

✓ Topwijnen van wijnhuis Azienda Agricola Pieropan
✓ Snelle levering
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en snel online bestellen en betalen
✓ Mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Mooie relatiegeschenken en maatwerk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!

Pieropan wijnen online bestellen via Barts Wijnkoperij

U bestelt de wijnen van Pieropan eenvoudig online. Wij leveren uw bestelling, in Nederland, gratis bij u thuis vanaf €100,-. Wilt u meer informatie over de wijnen van Pieropan? Neem contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder!

×Close search
Zoeken