skip to Main Content
[rev_slider_vc alias="singleblog"]

Vinho Verde – Portugal

Portugal, met zijn rijke historie en diverse terroirs, is een prominent wijnland dat zich onderscheidt door een indrukwekkende variëteit aan unieke wijnen. Onder deze wijnen valt vooral de Vinho Verde op, een onderscheidend wijntype uit het weelderige, noordwestelijke deel van Portugal. Deze naam, die “groene wijn” betekent, verwijst niet naar de kleur, maar naar de jeugdigheid van de wijn, die vaak jong gedronken wordt.

Vinho Verde is bekend om zijn lichte, frisse en vaak licht bruisende karakter. Deze wijn wordt gemaakt van een blend van regionale druivensoorten zoals Alvarinho, Loureiro, Trajadura en Arinto, die bijdragen aan de levendige zuurgraad en de florale, fruitige profielen. De wijnen zijn doorgaans laag in alcohol en kunnen variëren van droog tot licht zoet, wat ze uitstekend geschikt maakt als aperitief of in combinatie met lichte gerechten zoals zeevruchten, salades en wit vlees. De regio zelf, met zijn granietrijke bodems en gematigd Atlantisch klimaat, biedt ideale omstandigheden voor de productie van deze verfrissende wijnen. De nadruk op duurzaamheid en innovatie in de wijnbouwpraktijken heeft de populariteit en waardering voor Vinho Verde wereldwijd versterkt. Hiermee symboliseert Vinho Verde de dynamische en vernieuwende geest van het Portugese wijnmaken, terwijl het trouw blijft aan zijn wortels en traditionele methoden.

Quinta da Calçada

Portal da Calcada, opgericht in 2001, is een vooraanstaand wijnbedrijf gevestigd in de Vinho Verde-regio in het noordwesten van Portugal. Het bedrijf produceert hoogwaardige wijnen van lokale druivenrassen zoals Alvarinho, Loureiro en Trajadura. Deze wijnen staan bekend om hun frisse smaak en verfijnde aroma’s, met een lichte structuur en een aangename zuurgraad, ideaal voor een zomerse dag of als begeleider van visgerechten en zeevruchten.

Het wijnhuis is gelegen in een historisch 18e-eeuws gebouw, omringd door pittoreske wijngaarden op ongeveer 300 meter hoogte, nabij de rivier de Minho. Portal da Calcada zet zich in voor duurzame en milieuvriendelijke wijnbouwpraktijken en is gecertificeerd voor duurzame landbouw. Deze benadering verzekert niet alleen de kwaliteit van hun wijnen, maar toont ook hun respect voor de natuurlijke rijkdommen van de regio. Dit maakt Portal da Calcada tot een voorbeeld van innovatief en verantwoord wijnmaken in Portugal.

Quinta da Calcada wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Quinta da Calcada? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Met vriendelijke wijngroet,

Bart

×Close search
Zoeken