skip to Main Content
[rev_slider_vc alias="singleblog"]

Campo de Borja – Spanje

Campo de Borja is een vooraanstaand Spaans wijnbouwgebied, gelegen in het noordoosten van het land, in de provincie Zaragoza, Aragón. Dit gebied, dat soms de “Empire of Garnacha” wordt genoemd, is wereldberoemd om zijn uitzonderlijke Garnacha-wijnen. De wijngaarden van Campo de Borja bevinden zich op een hoogte variërend van 350 tot 850 meter, wat bijdraagt aan een uniek microklimaat met koude winters en hete zomers, ideaal voor de rijping van druiven.

Het gebied beslaat ongeveer 7.000 hectare en profiteert van de vruchtbare bodems, bestaande uit ijzerhoudende klei, kalksteen en leisteen. Deze combinatie zorgt voor robuuste, smaakvolle wijnen met een rijke aromatische intensiteit. De DO (Denominación de Origen) status werd aan Campo de Borja toegekend in 1980, wat de kwaliteit en het unieke karakter van deze wijnen erkent.

Campo de Borja is niet alleen beroemd om zijn Garnacha, maar produceert ook kwalitatieve wijnen van andere druivensoorten zoals Tempranillo, Syrah, en Macabeo. De wijnen uit dit gebied kenmerken zich door hun fruitigheid en complexiteit, met vaak tonen van rode vruchten, specerijen en een aangename mineraliteit, die liefhebbers van over de hele wereld aantrekken.

Bodegas de Frontonio

Bodegas Frontonio, opgericht in 2001, is een toonaangevend Spaans wijnhuis gevestigd in Campo de Borja. Dit wijnhuis heeft zich toegelegd op de productie van hoogwaardige wijnen die de rijke terroir en unieke druivensoorten van de regio weerspiegelen. Met een diep respect voor traditionele wijnmaak technieken en een innovatieve benadering, streeft Bodegas Frontonio ernaar om wijnen te creëren die zowel complex als harmonieus zijn. Hun portfolio omvat een reeks zorgvuldig vervaardigde wijnen, van robuuste rode tot elegante witte wijnen, elk gemaakt met het doel de essentie van Aragón’s diverse klimaat en bodems te vangen. Bodegas Frontonio staat bekend om zijn nauwgezette aandacht voor detail en zijn toewijding aan kwaliteit, wat resulteert in wijnen die zowel lokaal als internationaal erkend en gewaardeerd worden.

Bodegas Frontonio wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Bodegas Frontonio? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Met vriendelijke wijngroet Bart

×Close search
Zoeken