skip to Main Content

Toont alle 9 resultaten

Wijnhuis Quinta da Calcada

Quinta da Calcada: Een Erfenis van Traditie en Innovatie

Quinta da Calcada, een vermaard Portugees wijnhuis, vormt een meeslepend familieproject dat de trotse nalatenschap voortzet van een van de pioniers van de regio, Antonio de Lago Cerqueira. Al decennialang staat dit domein bekend om zijn onwrikbare toewijding aan kwaliteit en vakmanschap, waardoor het een prominente positie heeft veroverd in de rijke geschiedenis van de Portugese wijnindustrie. Gevestigd in een idyllisch landschap in de regio Vinho Verde, heeft Quinta da Calcada zichzelf op de kaart gezet als een van de meest gerespecteerde en authentieke wijnproducenten in Portugal. Het verhaal begint bij de Mota familie, wiens passie voor wijn en respect voor traditie hen heeft geleid tot het voortzetten van het opmerkelijke werk dat Antonio de Lago Cerqueira heeft verricht.

Met een diepgewortelde waardering voor de rijke geschiedenis van de streek, streeft de Mota familie ernaar om de essence van de oorspronkelijke wijnmakerij te behouden, terwijl ze tegelijkertijd zorgvuldig de mogelijkheden van innovatie en moderne wijnproductietechnieken benutten. Deze harmonieuze combinatie tussen traditie en vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren die de erfenis van Antonio de Lago Cerqueira eer aan doen.

Het unieke terroir van de regio, gekenmerkt door een uitgebalanceerd klimaat en vruchtbare bodems, biedt het ideale canvas voor de teelt van zowel inheemse als internationale druivenrassen. De zorgvuldige selectie van druiven, met respect voor hun natuurlijke eigenschappen, stelt Quinta da Calcada in staat om een opmerkelijk assortiment wijnen te presenteren. De toewijding aan duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken vormt ook een integraal onderdeel van de filosofie van Quinta da Calcada. Door te streven naar behoud van het unieke ecosysteem waarin ze gedijen, verzekeren ze de gezondheid van hun wijngaarden voor toekomstige generaties en dragen ze bij aan het behoud van de prachtige natuurlijke omgeving.

Quinta da Calcada opent de deuren naar een wereld van sublieme smaken, waar elke slok een reis is door de rijke geschiedenis van de regio. Met de Mota familie als bewakers van de erfenis van Antonio de Lago Cerqueira, belooft het wijnhuis een voortdurende evolutie, waarbij traditie wordt geëerd en toekomstige prestaties worden nagestreefd. Hun wijnen vangen de essentie van Vinho Verde en verheffen deze naar een nieuw niveau van excellentie, waardoor de erfenis van de pionierende wijnmaker blijft voortleven in elke fles.

Quinta da Calcada wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Quinta da Calcada? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Portugal
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Quinta da Calcada, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken