skip to Main Content

Italië – Abruzzen

De Italiaanse wijnprovincie Abruzzen ligt ter hoogte van Rome, alleen dan aan de andere zijde van de Apennijnen. Naast de 129 kilometer lange Adriatische kustlijn aan de ene zijde, wordt deze wijnregio bijna ommuurd door de lange bergketen de Apennijnen aan de andere zijde.

Het droge, schrale gebied wordt beheerst door de meer dan 3000 meter hoge Corne Grande en de Monte Amaro gebergte. Deze bergachtige streek heeft zijn reputatie te danken aan twee DOC wijnen, namelijk de rode Montepulciano d’Abruzzo DOC en de witte Trebbiano d’Abruzzo DOC. Verreweg de beroemdste van de twee is de Montepulciano d’Abruzzo. Deze rode wijn wordt geproduceerd van de gelijknamige druif de Montepulciano.

Azienda Vinicola I Lauri BAJO Montepulciano d’Abruzzo

De wijngaarden van Azienda Vinicola I Lauri bevinden zich nabij Loretto Aprutino, bij Pescara het binnenland in en zijn gelegen op zo’n 300 meter hoogte. Dit betekent dat er naast de benodigde zonnewarmte ook voldoende afkoeling is voor de Montepulciano druiven in de nachtelijke uren. Tijdens de handmatige oogst vindt er in de wijngaarden al een zorgvuldige selectie plaats. Bij binnenkomst in de kelders worden de Montepulciano druiven ontsteelt en volgt de temperatuur gecontroleerde alcoholische vergisting voor een periode van 10 dagen. Hierna rijpt de jonge rode wijn nog zo’n 6 maanden na op grote Frans eikenhouten vaten met een inhoud van 34 hectoliter.

Deze rode wijn van Azienda Vinicola I Lauri heeft verschillende gouden medailles behaald.

Barts Wijnkoperij heeft onderstaande wijnen van Azienda Vinicola Ilauri in het assortiment:

×Close search
Zoeken