skip to Main Content

Toont alle 3 resultaten

Wijnhuis Bodegas Aragonesas

In het noorden van Spanje, net onder de Navarra-streek, ligt de kleine DO Campo de Borja. Voor velen een onbekend gebied, maar toch staat het te boek als ‘het rijk van de Garnacha’. In het droge, hete klimaat van de streek voelt de druif zich als een vis in het water. Het wijnhuis waar Chispas wordt geproduceerd beschikt over zo’n 3700 hectare wijngaard, die verspreid liggen over de DO Campo de Borja. Dat is veel, maar de opbrengst van de stokken is over het algemeen laag door de droogte, hitte en leeftijd. De wijngaarden liggen gemiddeld op 500 meter hoogte op de hellingen van het Moncayo-gebergte. Voor de vinificatie wordt de hulp van Javier Vela en Fernando de Mora ingeschakeld. Javier heeft een Master Oenologie op zak en Fernando heeft – als een van de weinige Spanjaarden – de felbegeerde titel Master of Wine behaald.

DO Campo de Borja

De DO Campo de Borja is een Spaans wijngebied in het rivierdal van de Ebro, rond het stadje Borja. Hier wordt al sinds de twaalfde eeuw wijn gemaakt en je ziet er dan ook volop oude, kleine familiewijnbedrijfjes, naast moderne coöperaties. Ze produceren rode wijn, droge en zoete witte wijn en rosé. Dit onherbergzame gebied in het westen van Aragón wordt begrensd door de Ebro in het noorden en het Iberisch Randgebergte in het zuiden, met als hoogste berg de Moncayo. De wijngaarden liggen op de zuidelijke oever van de Ebro, maar ook op de hellingen in de voetheuvels van het gebergte.

Bodegas Aragonesas

Met zijn 3700 hectare biologische wijngaarden is Bodegas Aragonesas, opgericht in 1984, de grootste producent van de Noord-Spaanse wijnstreek Campo de Borja in de regio Aragón. Op de rode, steenachtige bodems staan typisch Spaanse druivenrassen als Garnacha, Tempranillo en Macabeo, naast internationaal geliefde rassen als Cabernet Sauvignon, Syrah en Chardonnay. Een deel van de wijngaarden is al meer dan honderd jaar oud en de druiven hebben zich dan ook perfect aangepast aan het ruige klimaat van dit zeer droge gebied.

Bodegas Aragonesas wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Bodegas Aragonesas? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Spanje
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Bodegas Aragonesas, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken