skip to Main Content
[rev_slider_vc alias="singleblog"]

Een vooruitblik op Bordeaux 2023

Ik ben net terug van mijn reis naar de Bordeaux. Ik heb de uitzonderlijke gelegenheid gehad om de nieuwe oogst van 2023 alvast te verkennen. Ik kan met een gerust hart zeggen dat dit jaar veelbelovend is!

2023 bracht zeker zijn uitdagingen met zich mee, gekenmerkt door onvoorspelbare weersomstandigheden die de vindingrijkheid en expertise van de Châteaux op de proef hebben gesteld. Echter, tegen alle verwachtingen in, zijn zij erin geslaagd wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren, die spreken van de unieke terroir en de toewijding van de wijnmakers.

De complexiteit en diversiteit van de wijnen uit 2023 zijn werkelijk opmerkelijk. Ondanks de variabiliteit van het klimaat, hebben de druiven een opvallende balans en rijpheid bereikt, resulterend in wijnen die zowel levendig als expressief zijn. De frisheid van de aroma’s en de diepte van de smaken beloven een ervaring die zowel kenners als liefhebbers zal bekoren.

Het is inspirerend om te zien hoe de wijnmakers van Bordeaux zich hebben aangepast aan de omstandigheden en erin geslaagd zijn om wijnen van uitmuntende kwaliteit voort te brengen. Dit benadrukt eens te meer de veerkracht en het vakmanschap dat de regio zo uniek maakt in de wereld van wijn.

Koopwaardig / Beleggen?

Bordeaux 2023 is zeker de moeite waard om te kopen en in te beleggen! Want men verwacht sinds jaren een behoorlijke daling van de prijzen. De Chateaux moeten nog uitkomen met hun prijzen, maar als die daadwerkelijk een stuk lager zijn dan 2022, 2021 en 2020 dan is 2023 echt een absoluut topjaar om ‘En Primeur’ aan te schaffen, met een zeer goed potentieel om te ouderen.

Hoe gaan we te werk?

Als je op de hoogte gehouden wilt worden als de top Châteaux met hun prijzen uitkomen, mail (contact@bartswijnkoperij.nl) of app (06 -23354660) me dan je nummer, dan krijg je bericht zodra er nieuws is.

We hebben goede allocaties bij praktisch alle top Châteaux in Bordeaux (op Château Petrus en Le Pin na) kunnen bemachtigen, dus schroom niet om je aan te melden. Ik stuur eens per twee weken een up-to-date overzicht, maar dan kan het dus zijn dat (top) Châteaux al uitverkocht zijn.

Enkele tophuizen die ik sowieso in de voorverkoop zal gaan aanbieden zijn:

  • Château Lafleur
  • Château La Conseillante
  • Château Le Fleur Petrus
  • Château Lafite Rothschild
  • Château Mouton Rothschild
  • Château Margaux
  • Château Palmer
  • Château Haut Brion en vele anderen

Hoe werkt Bordeaux En Primeur?

Het systeem bestaat al enige decennia. Je koopt twee jaar voordat de wijn klaar is (2023 zal medio 2026 beschikbaar zijn) een kist* en betaalt dus een gunstige prijs die veel lager is dan de uiteindelijke winkelprijs. Vrijwel alle top Châteaux in Bordeaux (op Château Latour na) worden En Primeur aangeboden. De huizen komen een voor een uit, de campagne duurt ongeveer anderhalve maand. Je ‘moet’ soms dus wel snel beslissen, dat hoort er een beetje bij.

Heb je een speciaal verzoek voor (een) bepaalde Bordeaux wijn(en)? Laat het me weten en ik regel het voor je!

Je ontvangt snel een email als de eerste top Châteaux uitkomen, dat wordt verwacht laatste week April, eerste week mei. Als je even (telefonisch) wil overleggen of vragen hebt, BEL ME GERUST!

* Als klant van Barts Wijnkoperij bieden wij jullie de unieke gelegenheid om ook per fles te kopen!

Groet Bart

×Close search
Zoeken