skip to Main Content

Toont alle 9 resultaten

Wijnhuis iLauri

In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van iLauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van iLauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarden wordt het seizoen voor rijping verlengd en dat geeft wijnen met meer structuur en frisheid.

De regio: Abruzzen

De wijnprovincie Abruzzo ligt ten hoogte van Rome alleen dan aan de achterkant van de Italiaanse laars. Naast de 129 km. lange ‘Adriatico’ kustlijn, wordt de regio bijna ommuurd door de bergketen de Apennijnen. De gebergtes met bergtoppen, zoals de 2914 meter hoge Corne Grande of de 2795 meter hoge Monte Amaro geven een natuurlijke grens met Latium en Umbrië in het westen terwijl de Tronto rivier en zijn weidse vallei de noordelijke grens met Marken vormt. De wijngaarden van de Di Tonno familie bevinden zich nabij Loreto Aprutino, bij Pescara het binnenland in en zijn gelegen op circa 300 meter hoogte. Dit betekent dat er naast de zonnewarmte ook voldoende afkoeling is in de nachtelijke uren. De goed gedraineerde stenige en kalkachtige ondergrond zorgt voor de behuizing van de wijnstok wortels.

Welke iLauri wijnen bij Barts Wijnkoperij?

Welke verrukkelijke wijnen van het wijnhuis iLauri hebben wij opgenomen in ons assortiment? We lichten er hier graag een paar uit:

iLauri Avalos Pecorino Colline Pescarese

De Pecorino druif zien we steeds vaker opduiken en wordt terecht steeds populairder. Kruidig spicy wijn in een ietwat rijpe stijl afkomstig uit de heuvels aan de Adriatische kust met kalkrijke bodems. Frisgeurig en kruidig in het glas. Soepele stijl met citrus- en tropisch fruit met groenkruidige ondertoon, heerlijke lunchbegeleider.

Leer meer en bestel >>

iLauri Le Pinciaie Montepulciano d’Abruzzo

Opnieuw een mondvol, de naam van deze rode wijn uit de Abruzzen regio. Afkomstig van de heuvels met kalkrijke bodems aan de Adriatische kust. Fleurige en frisse kleur, robijnrood, beetje paars. Vers geplukt kersenfruit knalt je tegemoet in het glas, heel verleidelijk. Fijne zuren, sappig kersen- en bessenfruit, medium body, beetje hout gehad, Oeps! Glas leeg, heel toegankelijk. Niet moeilijk over doen, lekker genieten.

Lees meer en bestel >>

Barts Wijnkoperij is uw wijnspecialist voor wijnen van iLauri

✓ Topwijnen van wijnhuis iLauri
✓ Snelle levering
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en snel online bestellen en betalen
✓ Mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Mooie relatiegeschenken en maatwerk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!

iLauri wijnen online bestellen via Barts Wijnkoperij

U bestelt de wijnen van iLauri eenvoudig online. Wij leveren uw bestelling, in Nederland, gratis bij u thuis vanaf €100,-. Wilt u meer informatie over de wijnen van iLauri? Neem contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder!

×Close search
Zoeken