skip to Main Content

Toont alle 10 resultaten

Wijnhuis Cossetti

Het wijnbedrijf Cossetti ontstond in 1891 toen Giovanni Cossetti besloot om voortaan niet meer zijn druiven te verkopen aan handelaren, maar om zelf wijn te gaan maken op het familie domein Azienda Agricola San Colombano dat bij het dorpje Castelnuovo Belbo in Piëmonte ligt. Als wijnbedrijf is Cossetti een van de voorbeelden waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan, of beter gezegd; Cossetti houdt duidelijk vast aan traditioneel wijn maken maar innoveert alleen daar waar het verbeteringen oplevert zonder dat dit de authenticiteit van de wijnen verandert. Door de jaren heen heeft Cossetti laten zien dat het een belangrijke Barbera producent is. Veel van de wijngaarden die recht hebben op de kwaliteit herkomstbepaling Barbera d’Asti “Nizza” liggen letterlijk rondom Azienda Agricola San Colombano.

Daarnaast heeft Cossetti regelmatig wijngaarden gekocht in diverse wijngebieden in Piëmonte waarmee het met de huidige 25 hectare een voor de streek relatief grote producent geworden is en ondertussen een goed gevulde en niet geringe portfolio heeft met namen als:

  • Barbera d’Asti DOCG
  • Dolcetto d’Asti DOC
  • Grignolino d’Asti DOC
  • Ruchè di Castagnole Monferrato DOC
  • Gavi DOCG
  • Brachetto d’Acqui DOCG
  • Moscato D’Asti DOCG
  • Roero Arneis DOCG
  • Barbera d’Asti Superiore “Nizza” DOCG
  • Barbaresco DOCG

De regio Piëmonte

Piëmonte, dat voet van de berg betekent, is een heuvelachtig gebied dat in het noorden van Italië gelegen is tussen diverse bergketens die het o.a. beschermen tegen het zeeklimaat. Het ligt op 45º noorderbreedte, dezelfde hoogte als de Bordeaux en het noordelijke deel van de Rhône vallei. Het is een wijnregio die kwalitatief gezien zeer belangrijk is, 70% van de wijngaarden heeft een DOC of DOCG status. Uit het district Langhe komen de Barolo en Barbaresco, twee van de allergrootste rode wijnen van Italië. De wijngaarden met Nebbiolo druiven van de DOCG Barolo liggen bij het middeleeuwse stadje Alba tussen de 250 en 450 meter hoogte. Piëmonte wordt regelmatig vergeleken met de Côte d’Or in de Bourgogne. Piëmonte en de Côte d’Or hebben een vergelijkbaar landklimaat, dus koude winters, warme droge zomers en een zacht najaar. Beide werken met een enkel rood druiven ras die wijnen van wereldniveau geven, in de Bourgogne is dat de Pinot Noir en in Piëmonte de Nebbiolo.
Twee kwaliteitswijnen die ook nog eens qua kleur en delicaatheid op elkaar lijken. Daarnaast wordt er zowel in de Côte d’Or als in Piëmonte met het gebruik van afzonderlijk gedefinieerde wijngaarden puur op terroir gewerkt.

Cossetti wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Cossetti? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Italië
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Cossetti, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken