skip to Main Content

Toont alle 2 resultaten

Wijnhuis Bodega Cuatro Rayas

Bodega Cuatro Rayas ligt in het bekende Spaanse wijnbouwgebied Rueda, Castilla Y León. Het is de grootste bodega van deze streek. Dit, van oudsher een coöperatie waarbij nu circa 400 boeren zijn aangesloten, heeft de afgelopen 10 jaar een metamorfose ondergaan. Van een ouderwets typisch Spaanse coöperatie naar één van de meest vooraanstaande wijnproducenten in Spanje.

Cuatro Rayas is opgericht in 1935. Wijnmaker Angel Calleja behoort tot de eerste groep van wijnmakers uit de ‘School van Madrid’, waar hij afstudeerde in 1975. Hij nam meteen de technische afdeling van Cuatro Rayas over. Sindsdien is hij blijven groeien als wijnmaker en zijn de wijnen meegegroeid in kwaliteit. Angel Calleja is momenteel één van de meest gewaardeerde wijnmakers, niet alleen van het gebied maar op nationaal niveau.

Bodega Cuatro Rayas wijngaarden

De wijngaarden van Bodega Cuatro Rayas liggen op typisch terrasvormig land met een zandige leem structuur, waarvan de eerste 30cm zijn samengesteld uit zandgrond. Hieronder volgt een hoge concentratie van klei. De bodem is arm aan organisch materiaal en zeer warm vanwege de hoge concentratie keien en zand in de bovenste lagen.

Druif Verdejo

Verdejo is afgeleid uit ‘verde’ (wat groen betekent in het Spaans) en refereert naar de fel groene kleur van de druif. Het is één van de beste Spaanse witte druivenrassen, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Afrika, maar wordt al sinds de 11e eeuw ook in Spanje verbouwd. De druif is in verhouding klein en heeft een ruwe schil die bescherming biedt aan het extreme klimaat van dit gebied. Typisch voor de Verdejo is dat ze zeer aromatische, frisse en zachte wijnen oplevert.

De fruitige aroma’s doen denken aan tropisch fruit, perzik, rijpe appel, bloemen en citrus. Kenmerkend is ook een licht bittertje, dat geregeld waarneembaar is. De druifsoort is dé hoofdvariëteit in de D.O. Rueda. De druiven worden meestal ‘s nachts geoogst om het risico op vroegtijdige oxidatie tijdens de hoge temperaturen overdag tot een minimum te beperken.

De wijnen van Bodega Cuatro Rayas

Bodega Quatro Rayas produceert een tiental wijnen maar wij hebben gekozen voor de Dama del Lago Verdejo en de Dama del Lago Tempranillo. Hieronder een korte omschrijving.

Dama del Lago Verdejo Blanco

Fruitig, elegant en zacht van smaak met een heel klein bittertje in de afdronk die deze wijn echt spannend maakt. Perfect te combineren met diverse visgerechten, sushi, oesters en zachte jonge kaas. Heerlijke toegankelijke Spaanse witte wijn waar de druivenvariëteit Verdejo duidelijk in te herkennen is.

Dama del Lago Tempranillo Tinto

Fruitig, elegant, medium vol, rond van smaak met een fruitige finale. De combinatie met konijn en gevogelte is echt fantastisch te noemen. Ook rood vlees en diverse pastagerechten zijn prima begeleiders van deze toegankelijke en smaakvolle rode wijn uit Spanje.

Bodega Cuatro Rayas wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Bodega Cuatro Rayas? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Spanje
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Bodega Cuatro Rayas, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken