skip to Main Content

Toont alle 2 resultaten

Geschiedenis

In het midden van de 19e eeuw veroorzaakten de phylloxera een heuse plaag in de meest bekende wijnbouwgebieden van Europa. De onbekende Spaanse wijnregio Jumilla profiteerde hier enorm van. Profiterend van deze nieuwe omstandigheden, richtte in 1870 een ondernemende wijnmakelaar genaamd Roque Martínez, samen met twee partners, de eerste commerciële wijnmakerij in Jumilla op. Zijn zoon Pedro Luis Martínez García heeft in zijn eentje het familiebedrijf in de eerste helft van de volgende eeuw zo doen bloeien dat de naam “Pedro Luis Martínez” tot op de dag van vandaag synoniem staat voor kwaliteitswijnen. In 1929 won zijn mistelas de Grote Prijs op de Wereldtentoonstelling in Barcelona. In die tijd kon de wijnmakerij in totaal 300.000 liter wijn huisvesten. In 1957 ging het eigendom en beheer van de wijnmakerij over op de volgende generatie. In deze periode breidde de wijnmakerij zijn capaciteit uit tot een hoeveelheid van 3.500.000 liter.

Bodega Alceño

In 1983 werd het bedrijf een naamloze vennootschap, waarvan de aandeelhouders volledig directe afstammelingen waren van de oprichter. Het beheer bleef binnen de familiale omgeving. In 2011 werd de wijnmakerij overgenomen door de BASTIDA FAMILY, waarbij de commerciële naam werd veranderd in Bodega Alceño. Momenteel beschikt het over de modernste wijnbereidingstechnieken.

De wijnen

Welke verrukkelijke wijnen hebben wij van dit enorm wijnbedrijf uitgekozen? We lichten ze hieronder graag toe:

Bodega Alceño Hilanda Verdejo

De Verdejo druiven voor de productie van Hilanda Verdejo worden tijdens de oogst uiterst streng geselecteerd. Na de alcoholische vergisting en een paar maanden rust wordt de jonge Spaanse witte wijn afgevuld in een opvallende fles. Bodega Alceño Hilanda Verdejo Castilla La Mancha is helder lichtgeel. Heeft aroma’s van wit en tropisch fruit. Een medium body, smaakvol met uitgebalanceerde zuren. Een heerlijke frisse fruitige finale.

Leer meer en bestel >>

Bodega Alceño Hilanda Garnacha

De Garnacha druiven voor de productie van Hilanda Garnacha worden tijdens de oogst uiterst streng geselecteerd. Na de alcoholische vergisting en een paar maanden rust wordt de jonge Spaanse rode wijn afgevuld in een opvallende fles. Bodega Alceño Hilanda Garnacha Jumilla heeft een volle rode kleur. Heeft aroma’s van kersenfruit  Een medium body, smaakvol, sappig met een zuivere fruitige afdronk.

Leer meer en bestel >>

Bodega Alceño wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Bodega Alceño? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Spanje
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Bodega Alceño, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken