skip to Main Content

Toont alle 2 resultaten

Wijnhuis Centanni

Alhoewel de naam anders doet vermoeden (Centanni = honderdjarige) wordt deze wijn door een jong familiebedrijf geproduceerd (opgericht in 2008) in het wijnbouwgebied De Marken. Authentieke Italiaanse druivenrassen worden op duurzame wijze verbouwd en na de handmatige pluk tot volwaardige wijnen omgetoverd.

Nieuwste technologieën

Azienda Agricola Centanni heeft alle respect voor de natuur. Men maakt gebruik van de modernste technieken waaronder als afsluiter de vinolok (de glazen stopkurk) op de fles, maar met respect voor lokale tradities.

De wijngaarden en de druiven

Door de unieke ligging van Azienda Agricola Centanni kan men hier de druiven bijna ieder jaar volledig rijp handmatig oogsten. De wijngaarden bevinden zich gemiddeld op ongeveer 150 meter boven de zeespiegel op glooiende heuvels. De wijnstokken profiteren van een bijzonder gunstige ligging en perfecte bodems voor de productie van de DOC- en IGP-wijnen. Er wordt hier nog steeds gebruik gemaakt van de inheemse druiven variëteiten zoals Pecorino di Offida, Passerina di Offida en Marche Rosso.

Azienda Agricola Centanni wijnen kopen bij Barts Wijnkoperij

De meeste witte wijnen die men kent uit De Marken zijn de wijnen van Verdicchio dei Castelli di Jesi. Wij hebben echter gekozen voor 2 unieke wijnen uit De Marken. We lichten ze hieronder toe

Azienda Agricola Centanni Falerio DOP

Voor de productie van Azienda Agricola Centanni Falerio DOP worden de Trebbiano, Passerina en Pecorino druiven perfect rijp geplukt en zorgvuldig vervoerd naar de wijnkelders. De alcoholische vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur. De jonge Italiaanse witte wijn rijpt hierna nog 10 maanden in RVS tanks alvorens de wijn wordt gebotteld.

Lees meer en bestel >>

Azienda Agricola Centanni Rossa di Forca DOC Rosso Piceno

Voor de productie van Azienda Agricola Centanni Rosso di Forca DOC Rosso Piceno worden de Montepulciano en Sangiovese druiven perfect rijp geplukt en zorgvuldig vervoerd naar de wijnkelders. De alcoholische vindt plaats gedurende 15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 22ºC. De jonge Italiaanse rode wijn rijpt hierna nog 10 maanden in RVS tanks en alvorens de wijn gebotteld wordt ook nog 2 maanden in zogenaamde Botti’s. Voor diegene die een voorkeur heeft van een wat steverige rode wijn uit De Marken kan ik de BoccadiGabbia Rosso Piceno uit ons assortiment aanraden.

Lees meer en bestel >>

Azienda Agricola Centanni wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Centanni? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Italië
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Azienda Agricola Centanni, online en in de winkel

×Close search
Zoeken