skip to Main Content

Anne Gros & Jean Paul Tollot

Het Domaine van Anne Gros en van Jean-Paul Tollot vinden we beide in de Bourgogne het Franse wijngebied bij uitstek. Jean-Paul Tollot is haar partner, met wie ze een uitdagend project is begonnen in het wijnbouwgebied de Minervois. Ze kochten samen een domein van 14 hectare, ten noorden van Carcassonne. Dat is inderdaad een hele andere omgeving dan de Bourgogne, met een zeeklimaat, maar de klimaten van beide regio’s lijken wel enigszins op elkaar. Anne Gros gelooft helemaal in de rijkdom van deze streek. Diverse nieuwe aanbouw, voorzien van de beste en modernste apparatuur moet het project van haar, samen met haar partner Jean-Paul Tollot, doen slagen.

Anne Gros heeft het talent van de perfecte wijn maken van haar ouders. Ze kwam in Vosne-Romanée, in de Franse Bourgogne, aan om haar vader te helpen in zijn wijngaard. Sinds 1995 is het haar domein en heeft ze dus de dagelijkse leiding. In Vosne-Romanée en het prachtige Beaune, dat absoluut een bezoek waard is, verhuurt ze ook twee huizen. Hoezo een mooie gelegenheid om zowel de wijn als de omgeving te ontdekken? Het is Anne’s streven om de duurzaamheid van het domein te behouden en de kwaliteit van hun wijnen nog verder te verhogen door de perfecte druiven te telen. Hun wijnen hebben een evenwichtig maar subtiel en elegant karakter. Ze rijpen zo’n 15 maanden op barriques, klassieke houten vaten.

Anne Gros & Jean Paul Tollot L’O de la Vie

Smaakprofiel
De L’O de la Vie heeft heerlijke fruitige aroma’s, elegant, medium vol, smaakvol, sappig en zacht met een heerlijke smaakvolle finale.

Serveertemperatuur / Bewaarcapaciteit: 16-18 2ºC / Binnen 8-10 na de oogst

Culinair advies:

  • Eend
  • Kaas
  • Konijn
  • Lamsvlees
  • Pasta
×Close search
Zoeken