skip to Main Content

Wijnhuis: Vigna Lenuzza

Friuli-Venezia-Giulia, gelegen in het schilderachtige noordoosten van Italië, staat wereldwijd bekend als een wijnbouwgebied met een rijke geschiedenis en een ongekende passie voor het creëren van buitengewone wijnen. Daniele, een gepassioneerde jongeman in zijn midden twintig, vertegenwoordigt de belichaming van deze erfgoedtraditie en heeft met verve de fakkel van wijnmaken op zich genomen als een gekwalificeerd oenoloog.

Daniele is de trotse erfgenaam van de Lenuzza-familie, de derde generatie die de verantwoordelijkheid draagt voor de bloeiende wijnmakerij die zijn grootvader in 1954 oprichtte in het idyllische Prepotto. Het waren de vurige inspanningen van zijn vader, Gian Paolo, die de wijnmakerij op de weg naar groei en excellentie zette. Vandaag de dag, met 11 hectare wijngaarden die met zorg moeten worden onderhouden, herinnert Daniele zich nog levendig zijn vroege stappen in de wijngaarden, hand in hand met Gian Paolo, waar zijn liefde voor de wijnstokken en druiven begon te groeien. Het was dan ook geen verrassing voor de familie toen Daniele aankondigde dat wijnmaken zijn roeping in het leven was. Gewapend met zijn oenologiekwalificatie en een heldere visie voor de toekomst, begaf Daniele zich op reis om zijn kennis en expertise uit te breiden.

Bekijk hier het compleet assortiment van Vigna Lenuzza

Lenuzza Schioppettino

Smaakprofiel
Een levendige rode kleur met een fijn boeket van kersen en bessen, gecomplementeerd door kruidige toetsen van peper en zoethout, die harmonieus overgaan in balsamische accenten. In de mond biedt deze wijn een fluweelzachte kracht met goed aanwezige maar zijdezachte tannines.

Culinair advies:

  • Rood vlees
  • Wildgerechten
  • Harde kazen
  • Stevige pastagerechten
×Close search
Zoeken