skip to Main Content

Toont alle 5 resultaten

Wijnhuis Vigna Lenuzza

Friuli-Venezia-Giulia, gelegen in het schilderachtige noordoosten van Italië, staat wereldwijd bekend als een wijnbouwgebied met een rijke geschiedenis en een ongekende passie voor het creëren van buitengewone wijnen. Daniele, een gepassioneerde jongeman in zijn midden twintig, vertegenwoordigt de belichaming van deze erfgoedtraditie en heeft met verve de fakkel van wijnmaken op zich genomen als een gekwalificeerd oenoloog.

Daniele is de trotse erfgenaam van de Lenuzza-familie, de derde generatie die de verantwoordelijkheid draagt voor de bloeiende wijnmakerij die zijn grootvader in 1954 oprichtte in het idyllische Prepotto. Het waren de vurige inspanningen van zijn vader, Gian Paolo, die de wijnmakerij op de weg naar groei en excellentie zette. Vandaag de dag, met 11 hectare wijngaarden die met zorg moeten worden onderhouden, herinnert Daniele zich nog levendig zijn vroege stappen in de wijngaarden, hand in hand met Gian Paolo, waar zijn liefde voor de wijnstokken en druiven begon te groeien. Het was dan ook geen verrassing voor de familie toen Daniele aankondigde dat wijnmaken zijn roeping in het leven was. Gewapend met zijn oenologiekwalificatie en een heldere visie voor de toekomst, begaf Daniele zich op reis om zijn kennis en expertise uit te breiden.

Zijn wijnbereidingen brachten hem naar verre oorden, waaronder Australië en Zuid-Afrika, waar hij zijn vaardigheden en inzichten aanscherpte. Het was tijdens zijn werk in Zuid-Afrika dat hij de liefde vond, in de vorm van zijn huidige vrouw, Tanika Paris. Nu, met “Prepotto Calling,” was de aantrekkingskracht van zijn familiewijngaarden onweerstaanbaar. Met gepassioneerde vastberadenheid en een schat aan wereldwijde ervaring keerde Daniele terug naar het thuisland van de SCHIOPPETTINO-wijn. De wijngaarden van Friuli-Venezia-Giulia, doordrenkt met geschiedenis en karakter, zijn de perfecte setting voor Daniele en zijn familie om hun ambacht voort te zetten en voortreffelijke wijnen te blijven produceren.

Deze jonge, gekwalificeerde oenoloog belichaamt de toewijding aan de wijnbouwtradities van Friuli-Venezia-Giulia, en met zijn energie, expertise en internationale ervaring, belooft hij een stralende toekomst voor de Lenuzza-familie en de wijnen van het gebied. In het hart van dit prachtige wijnbouwgebied blijft Daniele de erfenis van zijn familie koesteren en de kwaliteit van Friuliaanse wijnen naar nieuwe hoogten tillen, terwijl hij tegelijkertijd een uniek verhaal vertelt dat diep geworteld is in traditie en verrijkt door innovatie.

Barts Wijnkoperij is uw wijnspecialist voor wijnen van Vigna Lenuzza

✓ Topwijnen van wijnhuis Vigna Lenuzza
✓ Snelle levering
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en snel online bestellen en betalen
✓ Mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Mooie relatiegeschenken en maatwerk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!

Vigna Lenuzza wijnen online bestellen via Barts Wijnkoperij

U bestelt de wijnen van Vigna Lenuzza eenvoudig online. Wij leveren uw bestelling, in Nederland, gratis bij u thuis vanaf €100,-. Wilt u meer informatie over de wijnen van Vigna Lenuzza ? Neem contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder!

×Close search
Zoeken