skip to Main Content

Toont alle 3 resultaten

Wijnhuis Dominus

Dominus staat voor ‘heer van het landgoed’. Na zijn opleiding tot landbouwkundig ingenieur in Parijs en oenoloog aan de universiteit van Davis in Californië ging Christian Moueix in het bedrijf van zijn vader Jean-Pierre Moueix werken. Christian Moueix, wijnbouwer in hart en nieren, introduceerde in de jaren zeventig van de vorige eeuw al revolutionaire technieken bij beroemde châteaux die nog steeds privébezit zijn, waaronder Belair-Monge en Magdelaine in Saint-Emilion en La Fleur Petrus, Hosanna en Trotanoy in Pomerol. Voor Petrus is Christian nog steeds consultant.

Voorliefde voor Napa Valley

Tijdens zijn studie in Californië (in de jaren zestig) ontwikkelde hij al een voorliefde voor Napa Valley. In 1981 ontdekte hij de sublieme Napanook Vineyard en begon samen met een andere eigenaar een wijngoed. Van meet af aan heeft hij er een meer Bordeaux achtige wijnstijl geproduceerd. Christian noemde het bedrijf Dominus, om zijn langdurige verbintenis met het land dat hij beheert te onderstrepen. In 1995 werd hij de enige eigenaar. Voor zijn jarenlange passie kreeg hij meerdere onderscheidingen:

  • Legend of Wine van de James Beard Foundation,
  • Decanter Man of the Year
  • Wine Spectator Distinguished Service Award.

Welke Dominus topwijnen bij Barts Wijnkoperij?

We lichten hieronder graag twee unieke wijnen van Dominus uit:

Dominus Othello

De Dominus Othello wordt voornamelijk geproduceerd van de meest recent aangeplante Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet Franc druivenstokken. Na de handmatige oogst krijgen de druiven een korte koude inweking om meer kleur en aroma’s te verkrijgen. Na de alcoholische fermentatie in temperatuur gecontroleerde RVS tanks volgt na 20 dagen de persing en worden de jonge wijnen geassembleerd en overgestoken op gebruikte Franse eikenhouten barriques om de malolactische gisting en een rijpingsperiode te ondergaan. Na 12 maanden volgt er wederom een assemblage en wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

Leer meer en bestel >>

Dominus Napanook

Voor de productie van Napanook Napa Valley California worden de Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet Franc druiven handmatig geoogst. De druiven komen van zeer oude wijngaarden. Deze wijngaarden behoren tot de oudste wijngaarden van Californië. Na een zeer strenge controle krijgen de druiven een korte koude inweking om meer kleur en aroma’s te verkrijgen. Nadat de druiven licht zijn gekneusd ondergaat het sap de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in temperatuur gecontroleerde RVS tanks. Hierna volgt de persing en worden de jonge wijnen geassembleerd en overgestoken op Franse eikenhouten barriques (20% nieuw) om de malolactische gisting en een rijpingsperiode te ondergaan. Na 18 maanden volgt er wederom een assemblage en wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

Leer meer en bestel >>

Dominus wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Dominus? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Californië
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Dominus, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken