skip to Main Content

Toont alle 3 resultaten

Wijnhuis Domaine Cailbourdin

Domaine Cailbourdin is een gerespecteerd wijnhuis gevestigd in de prachtige Loire-vallei in Frankrijk. Het domein, opgericht door Bernard Cailbourdin in 1980, is gelegen in de appellation Pouilly-Fumé, dat wereldwijd bekend staat om zijn uitstekende witte wijnen.

Het wijnhuis bezit en cultiveert wijngaarden op de steile heuvels langs de oevers van de rivier de Loire. De wijngaarden van Domaine Cailbourdin bevinden zich voornamelijk in de gemeente Chavignol, die wordt beschouwd als een van de beste terroirs voor Sauvignon Blanc in de regio.

Domaine Cailbourdin is een fervent voorstander van duurzame wijnbouwpraktijken. Ze werken volgens duurzame principes en streven naar het behoud van het natuurlijke evenwicht in de wijngaarden. Dit omvat het gebruik van organische meststoffen, handmatige oogst en minimale interventie om de expressie van het terroir in de wijnen te waarborgen.

Het wijnhuis staat bekend om zijn nauwgezette aandacht voor detail en vakmanschap. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste kwaliteit te verkrijgen. Vervolgens ondergaan de druiven een zachte persing en fermentatie met behulp van natuurlijke gisten, wat bijdraagt aan de complexiteit en expressiviteit van de wijnen.

De witte wijnen van Domaine Cailbourdin zijn typisch Pouilly-Fumé-stijl, gemaakt van 100% Sauvignon Blanc. Ze zijn levendig, fris en aromatisch, met kenmerkende tonen van citrus, groene appels, witte bloemen en mineraliteit. De wijnen hebben vaak een uitstekende zuurgraad, wat zorgt voor een goede balans en een lange afdronk.

Domaine Cailbourdin heeft internationale erkenning gekregen voor zijn Pouilly-Fumé-wijnen en wordt beschouwd als een van de toonaangevende producenten in de regio. Hun wijnen worden gewaardeerd om hun consistentie, elegantie en vermogen om de unieke kenmerken van het terroir tot uitdrukking te brengen.

Domaine Cailbourdin wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Domaine Cailbourdin? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Frankrijk
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Domaine Cailbourdin, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken