skip to Main Content

Toont alle 3 resultaten

Wijnhuis Domaine Cailbourdin

Het domein A. Cailbourdin werd in 1980 opgericht en bezit nu 16 hectaren aan wijngaarden, verdeeld over de beste hellingen van Pouilly-Fumé. De helft van de wijnranken werd pas in 1980 aangeplant, de andere helft (Vieilles Vignes) is veel ouder. De druiven geoogst op de verschillende percelen worden apart gevinifieerd om diverse cuvées te kunnen produceren, elk met een heel eigen karakter. In de wijngaard wordt er met grote zorg voor natuur, mens en dier gewerkt. 1/3 van de jongere wijngaarden is met gras gezaaid. De druiven worden vol rijp geoogst dankzij het tijdig uitdunnen van het bladerdak en het verspreid oogsten in verschillende opeenvolgende beurten. Voor meer flexibiliteit tijdens de oogst is gekozen voor zorgvuldig machinaal oogsten. Echt gastronomische wijnen die goed een aantal jaren kunnen rijpen!

De druif Sauvignon Blanc

De herkomstbenaming Pouilly-Fumé (niet te verwarren met Pouilly-Fuissé in de Mâconnais) bevindt zich in het Nièvre département, aan de oevers van de Loire rivier. De naam van deze AOC bestaat uit twee delen: Pouilly refereert aan Pouilly-sur-Loire, het hart van de herkomstbenaming, en ‘Fumé’, letterlijk ‘gerookt’, refererend aan de lokale naam van de Sauvignon Blanc, ‘Blanc Fumé’ (deze naam wordt ook nog wel eens in Californië gebruikt). De term ‘fumé’ (gerookt) slaat hier op de ‘as’ grijze kleur van de bladeren van de Sauvignon Blanc. De Pouilly-Fumé wijnen zijn over het algemeen droog, fris en evenwichtig, floraal en fruitig, met een opvallende mineraliteit waarin ‘silex’ (vuursteen) vaak te herkennen is.

Domaine Cailbourdin wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Domaine Cailbourdin? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Frankrijk
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Domaine Cailbourdin, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken