skip to Main Content

Enig resultaat

Wijnhuis Château Giscours

Château Giscours heeft een zeer rijk en oude geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. In 1552 kocht Pierre de L’homme, een rijke laken fabrikant uit Bordeaux, het adellijk huis van “Guyscoutz”, omgeven door een ruim gebied, en plantte hij de eerste wijnstokken. Het wijnavontuur begon en de opvolgers van deze rijke koopman wisten op hun beurt hun bijdrage te leveren aan fantastische gebouw. Het is in de 19e eeuw dat Giscours opgewaardeerd wordt: de transformatie van het kasteel naar een neoklassieke paleis, de bouw van een park met zeldzame gewassen aangelegd door landschapsarchitect Eugène Bülher, de modernisering van de productieapparaten samen met de bouw van immens grote gebouwen zoals de beroemde “Ferme Suzanne”.

Sinds 1995 hervat Eric Albada Jelgersma, een Nederlands zakenman, de werkzaamheden en is hij bezig met een restauratie van de wijngaarden en zorgvuldige renovatie van de gebouwen om opnieuw statigheid te geven aan deze 3e Grand Cru Classé.

Vinificatie

Vinificatie in betonnen en inox vaten via warmteregeling (26 à 28°C). Roeren of overpompen in functie van de partij en gisting gedurende 18 à 28 dagen. Pneumatische persing (horizontaal) en mechanische persing (verticaal). Rijping gebeurt in Franse eikenhouten vaten (met een fijne korrel en medium geroosterd), 50% nieuwe en 50% gebruikte, gedurende 15 à 18 maanden. Soutirage (overhevelen van de wijn) elke 3 maanden en klaring van de wijn met ei-albumine.

Château Giscours kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Château Giscours? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Frankrijk
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Château Giscours, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken