skip to Main Content

Spanje – Somontano

Het wijngebied Somontano heeft zijn D.O. status in 1984 gekregen en ligt ten noordoosten van Zaragoza in Noordoost-Spanje. Dit is het koudste deel van Noord-Aragón in de provincie Huesca. Letterlijk betekent Somontano ‘aan de voet van de bergen gelegen‘. 

Het gebied waar veel wijnbouw op terrassen wordt bedreven, ligt op een hoogte van 300 tot 650 meter boven de zeespiegel. De DO kent verschillende ultramoderne bodega’s die zeer goede rode, witte en rosé wijnen voortbrengen waarvoor diverse buitenlandse druivensoorten worden gebruikt. Een van deze top bodega’s is Bodega Enate.

Bodega Enate

Wijn en kunst gaan bij Bodega Enate al sinds het begin samen. Bodega Enate startte in 1992 met het wijnbedrijf maar daarnaast werd een prachtige moderne kunst collectie opgebouwd met werken van vele talentvolle jonge Spaanse kunstenaars en internationale schilders. Vanaf het allereerste begin is het doel van Bodega Enate het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de allerbeste druiven van Somontano, met respect voor de locale tradities en met behulp van de modernste technologieën. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze bodega is het nu al één van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje.

Barts Wijnkoperij heeft onderstaande wijnen van Bodega Enate in het assortiment:

×Close search
Zoeken