skip to Main Content

Australië - McLaren Vale South Australia

Geen wijnland heeft in zo’n korte periode een complete metamorfose ondergaan als Australië. In de jaren tachtig verschoof de productie van versterkte wijnen naar de achtergrond om plaats te maken voor onversterkte witte en rode wijnen die m.b.v. de modernste technieken op zeer innoverende technieken worden gemaakt.

Voorheen stond hier het produceren van zo’n aantrekkelijke mogelijke wijnen tegen een zo’n aantrekkelijk mogelijke prijs voorop. Van Europese strenge regels en tradities trokken de Australische wijnproducenten zich niet veel aan. Men maakt hier gebruik van gekweekte gistcellen en mengt druivenvariëteiten bij elkaar wat in, bijvoorbeeld Frankrijk, ondenkbaar zou zijn. De laatste decennia zien we gelukkig steeds meer dat men hier ook kwalitatieve  ‘terroir’ wijnen wil produceren. Een heel goed voorbeeld daarvan is het wijnhuis Wirra Wirra in het wijnbouwgebied McLaren Vale, South Australia.

Wirra Wirra Mclaren Vale South Australia

De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent ‘tussen de gombomen’. De stichter van Wirra Wirra is Bob Wigley. De wijnen van Wirra Wirra worden al meer dan 100 jaar over de wereld geëxporteerd. In 1936 werden de meeste wijngaarden door de familie verkocht en de wijnkelders raakten in onbruik. In 1969 kochten Gregory en Roger Trott de vervallen winery en brachten het in de loop der jaren weer helemaal terug in oude staat. Na de feestelijke heropening in 2005 overleed Gregory. In de winery heerst er nog steeds zijn visie op een gelukkig leven: een prachtige omgeving, goede vrienden, een boeiend gesprek, muziek en vanzelfsprekend een goed glas wijn! Werk en plezier moesten in zijn ogen samen gaan. Wirra Wirra beschikt over een eigen dam en water recycling installatie. In de wijngaarden wordt met overtuiging duurzaam gewerkt.

Barts Wijnkoperij heeft onderstaande wijnen van Wirra Wirra in het assortiment:

×Close search
Zoeken