skip to Main Content

Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2022

124,95

Uitverkocht

Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2022

Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2022 is een meesterwerk uit de zuidelijke Rhônevallei van het gerenommeerde huis Famille Perrin. Deze iconische rode wijn is afkomstig uit het beroemde wijngebied Châteauneuf-du-Pape. De wijnen uit dit gebied staan bekend om hun rijke geschiedenis en uitzonderlijke kwaliteit. Met een blend van maar liefst ...

Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2022

Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2022 is een meesterwerk uit de zuidelijke Rhônevallei van het gerenommeerde huis Famille Perrin. Deze iconische rode wijn is afkomstig uit het beroemde wijngebied Châteauneuf-du-Pape. De wijnen uit dit gebied staan bekend om hun rijke geschiedenis en uitzonderlijke kwaliteit. Met een blend van maar liefst 13 druivensoorten, waaronder De Châteauneuf-du-Pape wijngaarden van Château de Beaucastel staan bekend om hun diversiteit en duurzame methoden. De wijnstokken profiteren van het warme mediterrane klimaat met lange, hete zomers en milde winters. Dit unieke terroir zorgt voor druiven van uitzonderlijke kwaliteit.

Traditionele Vinificatie

Het vinificatieproces Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape is traditioneel en zorgvuldig. De Syrah en Mourvèdre fermenteren in grote eikenhouten foeders. De overige druiven ondergaan de fermentatie in betonnen tanks. Na een zorgvuldige persing volgt de malolactische gisting en een rijping van 12 maanden op eikenhouten vaten.

Intense Aroma's Perfecte Balans

Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge heeft een diepe robijnrode kleur en biedt intense aroma's van zwart fruit. Het smaakpalet onthult tonen van rijp fruit, kersenjam, vijgen, lavendel en een vleugje tijm. De wijn heeft een lange, verfijnde afdronk met zachte tannines. Een perfecte balans tussen fruit en kruidige accenten.

Culinaire Combinaties

Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2022 is bij uitstek geschikt om te serveren bij:
  1. fazantenborst
  2. gerijpte kazen
  3. paddenstoelen risotto
  4. lamsvlees uit de oven
  5. varkensrollade
  6. ree biefstuk
  7. wildragout
  8. hazenpeper
Serveer de wijn op 15 tot 17°C en decanteer deze twee uur voor consumptie voor het beste resultaat.

Conclusie

Met een bewaarpotentieel van minimaal 15 jaar na de oogst, zal Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape zich nog verder ontwikkelen. Het is een wijn die op de lange termijn een waar genot zal blijven voor liefhebbers van klassieke Rhône-wijnen. Bij Barts Wijnkoperij vindt u een uitgebreide selectie van Franse wijnen. Bestel eenvoudig in onze webshop en laat u betoveren door de heerlijke smaken van Frankrijk. Enkele van Barts favorieten

Extra informatie

Prijsklasse

×Close search
Zoeken