skip to Main Content

Vietti Barolo Lazzarito DOCG 2018

218,95

3 op voorraad

Vietti Barolo Lazzarito DOCG 2018

Vietti Barolo Lazzarito DOCG 2018 uit Piemonte is een uitzonderlijke rode wijn. Staat gelijk voor de rijke historie en traditie van de Vietti wijnmakerij. Bijna 150 jaar geleden, eind 1800, legde Carlo Vietti de basis voor dit wijndomein. In het midden van de Langhe, in het pittoreske dorp Castiglione Falletto. ...

Vietti Barolo Lazzarito DOCG 2018

Vietti Barolo Lazzarito DOCG 2018 uit Piemonte is een uitzonderlijke rode wijn. Staat gelijk voor de rijke historie en traditie van de Vietti wijnmakerij. Bijna 150 jaar geleden, eind 1800, legde Carlo Vietti de basis voor dit wijndomein. In het midden van de Langhe, in het pittoreske dorp Castiglione Falletto. Deze locatie, op het hoogste punt van het dorp, is nog steeds het epicentrum van de Vietti-wijnproductie. In 1917 nam Carlo’s zoon Mario Vietti de leiding over en transformeerde de wijnmakerij naar een producent van topkwaliteit wijnen. Eind jaren vijftig bracht Alfredo Currado, getrouwd met Luciana Vietti, zijn expertise naar de wijnmakerij. Met als mooi voorbeeld deze Vietti Barolo Lazzarito DOCG.

Vietti meest gerespecteerde wijnhuis

Dankzij hun toewijding en visie heeft Vietti zich ontwikkeld tot een van de meest gerespecteerde Italiaanse wijnhuizen. In 2016 werd Vietti overgenomen door de familie Krause. Zij breidde de wijnmakerij verder uit met nieuwe cru's in de Barolo en Barbaresco regio's. Evenals in Roero en de productie van Timorasso in Colli Tortonesi.

Vinificatie

De druiven voor de Vietti Barolo Lazzarito DOCG zijn 100% Nebbiolo. Afkomstig van de prestigieuze "Lazzarito" wijngaard in Serralunga d'Alba. Deze wijngaard biedt optimale groeiomstandigheden dankzij de kalksteen- en kleigrond bodems. De druiven ondergaan na de oogst een zorgvuldig wijnbereidingsproces. Na de malolactische gisting in houten vaten rijpt de wijn ongeveer 30 maanden in eikenhouten vaten en barriques.

Proefnotities

Vietti Barolo Lazzarito DOCG heeft een intense robijnrode kleur en granaatrode tinten. Aroma's van diepe balsamiconoten, salie, eucalyptus, witte peper en wilde munt. In de mond is de wijn vol, met een strakke minerale afdronk en krachtige tannines. De volharding van de afdronk maakt deze Barolo Lazzarito tot een sublieme wijnervaring.

Culinair combinaties

Vietti Barolo Lazzarito DOCG 2018 is uiteraard een geweldige begeleider van smaakvolle en krachtige gerechten, zoals:
  1. gegrilde gevogeltefilets
  2. gerijpte kazen
  3. tagliatelle al ragu
  4. gebraden vlees
  5. lamsvlees uit de oven
  6. stoofpot
  7. hazenpeper
  8. wildragout

Conclusie

Vietti Barolo Lazzarito DOCG vertegenwoordigt de perfecte combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne innovatie. Deze wijn is een uitstekende keuze voor liefhebbers van hoogwaardige Barolo. Geniet van de rijke historie en het vakmanschap dat in elke fles Vietti-wijn tot uiting komt. Bij Barts Wijnkoperij vindt u een uitgebreide selectie van Italiaanse rode wijnen. Bestel eenvoudig in onze webshop en laat u betoveren door de heerlijke smaken van Italië Enkele van Barts favorieten

Extra informatie

Soort drank

Prijsklasse

Type

Producent

Land

Regio

Inhoud

Druivensoort

×Close search
Zoeken