skip to Main Content

Quinta da Calcada Vinho Verde Edicao Reserva

16,95

10 op voorraad

Quinta da Calcada Vinho Verde Edicao Reserva

Ontdek de elegantie van Quinta da Calcada Vinho Verde Edicao Reserva. Antonio Lago Cerqueira stichtte in 1917 officieel Wijnhuis Calçada. Tegenwoordig bezit Calçada Wines zo'n 50 hectare aan wijngaarden, inclusief enkele van de oudste in de regio. De wijnregio Vinho Verde is gelegen in Noord-Portugal en is al sinds 1908 ...

Quinta da Calcada Vinho Verde Edicao Reserva

Ontdek de elegantie van Quinta da Calcada Vinho Verde Edicao Reserva. Antonio Lago Cerqueira stichtte in 1917 officieel Wijnhuis Calçada. Tegenwoordig bezit Calçada Wines zo'n 50 hectare aan wijngaarden, inclusief enkele van de oudste in de regio. De wijnregio Vinho Verde is gelegen in Noord-Portugal en is al sinds 1908 een erkende DOC-appellatie. Wereldwijd staat deze regio bekend om zijn frisse, toegankelijke wijnen. Vinho Verde Edicao Reserva is een premium witte wijn uit de Vinho Verde regio in Portugal. Deze wijn is geproduceerd van zorgvuldig geselecteerde Alvarinho en Loureiro druiven. Deze zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van Quinta da Calçada. Wat deze wijn echt bijzonder maakt, is de rijping op Franse eiken vaten. Deze rijping geeft de wijn een rijke smaak en structuur.

Vinificatie

Voor de productie van Vinho Verde Edicao Reserva zijn de druiven met de hand geoogst. Na het ontsteelen en licht persen, ondergaat de wijn een statisch klaringsproces. Vervolgens vindt gedurende 2 weken een temperatuur gecontroleerde vergisting plaats. Na de vergisting rijpt de wijn op Franse eiken vaten. Dit draagt bij aan de complexe smaak en structuur.

Smaakimpressie en Culinair Advies

Quinta da Calçada Vinho Verde Edicao Reserva heeft een fruitige smaak met tonen van citrus, appel en perzik. De wijn heeft een aangenaam zuurtje en een subtiele hint van vanille door de rijping op eikenhouten vaten. Deze smaakprofielen maken de wijn perfect geschikt voor:
  1. gegrilde groenten
  2. smaakvolle kazen
  3. paella
  4. salade met geitenkaas
  5. langoustines
  6. kreeft
  7. gegrilde vis

Conclusie

Calçada Vinho Verde Edicao Reserva is een verfijnde keuze voor liefhebbers van hoogwaardige witte wijnen. Deze wijn belichaamt de rijke traditie en het vakmanschap van Wijnhuis Calçada. Bij Barts Wijnkoperij vindt u een uitgebreide selectie van Portugese wijnen. Bestel eenvoudig in onze webshop en laat u betoveren door de heerlijke smaken van Portugal. Enkele van Barts favorieten

Extra informatie

Soort drank

Prijsklasse

Type

Producent

Land

Regio

Inhoud

Druivensoort

,

×Close search
Zoeken