skip to Main Content

Portugal - Douro DOC

Portugal heeft van de 14e Eeuw t/m de 18e Eeuw vooral als wijnland naam gemaakt in Engeland. Destijds waren zij partners in de handel over zee. Omdat Engeland toen in oorlog was met Frankrijk en Nederland wilde ze geen wijn van de Fransen kopen en drinken. Zij waren immers de vijand. Het kopen en drinken van Port wijnen zagen ze als een patriottische daad.

De wijnbouw in Portugal is het resultaat van geïntroduceerde tradities van oude beschavingen. Sinds de toetreding van Portugal tot de Europese Unie is de export van Portugese wijn gegroeid. Vanaf de jaren tachtig is er op het vlak van wijnwetgeving, toegepaste technologie en verbouwingsmethoden veel verbeterd. Er is circa 250.000 ha met druivenstokken beplant. Qua wijnproductie staat Portugal op de zevende plaats in Europa. Ook de kwaliteit is de laatste decennia echt verbeterd.

Castello d’Alba Douro DOC Portugal

Na veel omzwervingen over de hele wereld besloot Rui Roboredo Madeira om wijn te gaan produceren in zijn streek van afkomst, Douro Portugal. Tijdens zijn vele reizen heeft hij heel veel ervaring opgedaan en gezien hoe ieder wijnland (gebied) elk hun eigen cultuur hebben en een eigen manier van wijn maken. Rui kocht het Portugese wijndomein Castello d’Alba en besloot om natuurlijke kwaliteitswijnen te gaan produceren die kenmerkend zijn voor deze regio met respect voor de natuur en haar omgeving. De oude wijngaarden van dit Portugees wijndomein liggen op zo’n 550 meter boven de zeespiegel. Hierdoor koelen de nachten af waardoor er veel mineraliteit en verfijning ontstaat die terug te proeven is in de wijnen van Castello d’Alba.

Barts Wijnkoperij heeft onderstaande wijnen van Castello d’Alba in het assortiment:

×Close search
Zoeken