skip to Main Content

Weinbach Gewurztraminer Furstentum Grand Cru

84,95

2 op voorraad

Weinbach Gewurztraminer Furstentum Grand Cru

Weinbach Gewurztraminer Furstentum Grand Cru is een verfijnde witte wijn afkomstig uit de prestigieuze wijngaard Furstentum in de Elzas, Frankrijk. Deze wijn is geproduceerd van 100% Gewurztraminer druiven. Een druivensoort die bekendstaat om zijn intense aroma's en uitgesproken karakter. De wijngaard Furstentum heeft de Grand Cru-status. De druiven ontwikkelen ...

Weinbach Gewurztraminer Furstentum Grand Cru

Weinbach Gewurztraminer Furstentum Grand Cru is een verfijnde witte wijn afkomstig uit de prestigieuze wijngaard Furstentum in de Elzas, Frankrijk. Deze wijn is geproduceerd van 100% Gewurztraminer druiven. Een druivensoort die bekendstaat om zijn intense aroma's en uitgesproken karakter. De wijngaard Furstentum heeft de Grand Cru-status. De druiven ontwikkelen een buitengewone concentratie en complexiteit. Dit komt door het ideale microklimaat en de unieke samenstelling van de bodem van kalksteen en mergel. En dat is te proeven in deze Gewurztraminer Grand Cru.

Prachtige Helder Goudgele Kleur

Weinbach Gewurztraminer Grand Cru heeft een prachtige helder goudgele kleur. Het aromatische palet is bijzonder expressief. Aroma's van exotisch fruit, zoals lychee en mango, die perfect samengaan met subtiele tonen van kweepeer. Deze geurige elementen zijn verder versterkt door een hint van kruidigheid, waardoor de wijn direct intrigeert. Wat deze Gewurztraminer Furstentum Grand Cruecht onderscheidt, is zijn rijke en volle smaakstructuur. Het smaakpalet biedt een harmonieuze mix van gekonfijte sinaasappel, lychee, en theeblaadjes. De subtiele invloed van botrytis (nobele rotting) zorgt voor extra diepte en complexiteit. De afdronk is vol, krachtig en aanhoudend.

Traditionele en Duurzame Vinificatie

De vinificatie van Weinbach Gewurztraminer Grand Cru gebeurt volledig volgens duurzame dynamische principes. Zorgvuldig met de hand geoogst bij op optimale rijpheid. Na een langzame en voorzichtige persing ondergaat de wijn een spontane fermentatie op grote, oude eikenhouten vaten. Dit proces verloopt zonder enige toevoeging van commerciële gisten. Hierdoor behoudt de wijn zijn authenticiteit wat zijn complexe karakter volledig tot uitdrukking komt.

Een Uitstekende Culinaire Keuze

Weinbach Gewurztraminer Furstentum Grand Cru is een uitstekende keuze bij
  1. oosterse gerechten
  2. gegrilde groenten
  3. smaakvolle kazen
  4. vegetarische taarten
  5. gegrild vlees
  6. varkensvlees
  7. foie gras
  8. gegrild konijn
Deze Grand Cru wijn heeft een bewaarpotentieel van minimaal 15 jaar. Serveer deze wijn bij een temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Meermaals Bekroond

Weinbach Gewurztraminer Furstentum Grand Cru is meermaals bekroond, met lovende recensies van onder andere
  • Wine Spectator
  • Robert Parker

Samenvattend

Weinbach Gewurztraminer Furstentum Grand Cru is een ongeëvenaarde proefervaring. Deze wijn weerspiegelt perfect de essentie van het terroir en de traditie van Domaine Weinbach. Bij Barts Wijnkoperij vindt u een uitgebreide selectie van Franse wijnen. Bestel eenvoudig in onze webshop en laat u betoveren door de heerlijke smaken van Frankrijk. Enkele van Barts favorieten

Extra informatie

Soort drank

Prijsklasse

Type

Producent

Land

Regio

Inhoud

Druivensoort

×Close search
Zoeken