skip to Main Content

La Marinière Blanc Bec Chinon Blanc

18,95

6 op voorraad

La Marinière Blanc Bec Chinon Blanc

La Marinière Blanc Bec Chinon Blanc is een voortreffelijke witte wijn uit het hart van de Loire. Geproduceerd door het gepassioneerde familiebedrijf Domaine de la Marinière. Het verhaal van dit wijndomein begint in 1965. De ouders van Renaud Desbourdes vestigden zich in Panzoult en richtte een gemengde boerderij op. ...

La Marinière Blanc Bec Chinon Blanc

La Marinière Blanc Bec Chinon Blanc is een voortreffelijke witte wijn uit het hart van de Loire. Geproduceerd door het gepassioneerde familiebedrijf Domaine de la Marinière. Het verhaal van dit wijndomein begint in 1965. De ouders van Renaud Desbourdes vestigden zich in Panzoult en richtte een gemengde boerderij op. Renaud groeide op met de liefde voor het land en de wijngaard. In 1999 keerde hij terug om het domein van zijn ouders over te nemen. Hij besloot zich volledig te richten op wijnbouw. En vandaag de dag strekt het wijngaardareaal zich uit over 14 hectare. Waarvan 13,5 hectare is beplant met Cabernet Franc en een klein deel, slechts 0,5 hectare, is gereserveerd voor Chenin Blanc.

De Wijngaarden

Deze zeldzame Marinière Blanc Bec Chinon Blanc is gemaakt van 100% Chenin Blanc druiven. Deze wijn weerspiegelt de toewijding en het vakmanschap van de familie Desbourdes. De wijngaarden liggen op een hoogte van ongeveer 75 meter boven zeeniveau. De kalksteenklei-bodem zorgt voor een uitstekende drainage en draagt bij aan de unieke minerale tonen in deze wijn.

Vinificatie

Voor de productie van Marinière Blanc Bec Chinon Blanc ondergaan de druiven een handmatige oogst. Na de fermentatie rijpt deze jonge wijn zes maanden  in een combinatie van houten vaten en acaciavaten van 300 liter. Dit geeft de wijn een subtiele complexiteit. De wijn schittert in het glas met een glanzende goudkleur, die meteen uitnodigt tot proeven.

Levendig en Fruitig

In de mond is Marinière Blanc Bec Chinon Blanc levendig en fruitig aangevuld met delicate honingtonen. De wijn heeft een mooie, aanhoudende lengte die elke slok tot een genot maakt. La Marinière Blanc Bec Chinon Blanc is niet alleen een eerbetoon aan het terroir van Panzoult. Het is ook een perfecte begeleider van onder andere:
  1. kip
  2. geitenkaas
  3. rijk gevulde salades
  4. langoustines
  5. coquilles
  6. gebakken vis
  7. zeevruchten

Conclusie

Kortom, La Marinière Blanc Bec Chinon Blanc een wijn om van te genieten en te ontdekken. Ideaal voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een authentieke, duurzame wijnervaring uit de Loire. Bij Barts Wijnkoperij vindt u een uitgebreide selectie van Franse wijnen. Bestel eenvoudig in onze webshop en laat u betoveren door de heerlijke smaken van Frankrijk. Enkele van Barts favorieten

Extra informatie

Producent

Druivensoort

Type

Inhoud

Land

×Close search
Zoeken