skip to Main Content

Château Giscours Margaux 2018

89,95

1 op voorraad

Château Giscours Margaux 2018

Dit schitterende château, gelegen in een park van 240 ha in het dorp Labarde, bestaat uit 80 hectare wijngaarden. Château Giscours wordt beheert en exploiteert door de Nederlander Eric Albada Jelgersma (van Château du Tertre). Compleet anders dan Château du Tertre, is Château Giscours een zeer mannelijke wijn met grote concentratie en een flinke ...

Château Giscours Margaux 2018

Dit schitterende château, gelegen in een park van 240 ha in het dorp Labarde, bestaat uit 80 hectare wijngaarden. Château Giscours wordt beheert en exploiteert door de Nederlander Eric Albada Jelgersma (van Château du Tertre). Compleet anders dan Château du Tertre, is Château Giscours een zeer mannelijke wijn met grote concentratie en een flinke dosis tannines, maar ook met grote rijkdom aan fruit. U doet er dan ook goed aan hem een minimaal 5-10 jaar kelderrust te gunnen, zodat de forse portie Cabernet Sauvignon zich weelderig kan ontplooien. Daarna wordt Château Giscours een fluwelige, ware lekkernij. Het oogstjaar 2018 wordt door de grote Bordeaux kenners al vergeleken met het topjaar 2010. Een heel klassiek jaar waar het in eerste instantie begon met vallen en opstaan. Echter, de rijpingsperiode was fenomenaal waardoor alle druivenvariëteiten volledig rijp geoogst konden worden. De Cabernet Sauvignon druiven waren volledig rijp en van een ongekend niveau! Château Giscours Margaux 2018 is een blend van 81% Cabernet Sauvignon, en 19% Merlot. Nog nooit in de rijke geschiedenis van dit wereldberoemde château werd er zo'n groot percentage Cabernet Sauvignon in de uiteindelijke blend gebruikt. Dit resulteert in een groots klassieke Bordeaux met een werkelijk schitterend bewaarpotentieel! Voor mij weer één van de absolute toppers!

Smaakprofiel

In de neus aroma’s van rijp zwart fruit, tabak, smaakvolle ontwikkeling, complex met duidelijk aanwezige tannines en een aanhoudende afdronk.

Serveertemperatuur / Bewaarcapaciteit

  • 16-18ºC
  • Binnen 25-30 jaar na de oogst

Lekker bij

  • Rib-eye van de grill
  • Lamsbout uit de oven
  • Wild
  • Vederwild
  • Diverse soorten harde gerijpte kazen

Extra informatie

Soort drank

Prijsklasse

Type

Producent

Land

Inhoud

Productiemethode

Druivensoort

,

×Close search
Zoeken