skip to Main Content

Quinta da Calcada Vinho Verde Alvarinho

12,95

Quinta da Calcada Vinho Verde Alvarinho

Quinta da Calcada Vinho Verde Alvarinho komt uit een van de negen districten van het afgebakende Vinho Verde gebied. De geschiedenis van Quinta Calçada begint in 1917 toen Antonio Lago Cerqueira besloot om een wijnmakerij te bouwen. Het huidige Calçada Wines bezit met trots 50 hectare wijngaarden, waaronder enkele van de oudste ...

Quinta da Calcada Vinho Verde Alvarinho

Quinta da Calcada Vinho Verde Alvarinho komt uit een van de negen districten van het afgebakende Vinho Verde gebied. De geschiedenis van Quinta Calçada begint in 1917 toen Antonio Lago Cerqueira besloot om een wijnmakerij te bouwen. Het huidige Calçada Wines bezit met trots 50 hectare wijngaarden, waaronder enkele van de oudste in de regio. Vinho Verde is gelegen in Noord-Portugal en is sinds 1908 een DOC-appellatie. Het staat wereldwijd bekend om zijn frisse, toegankelijke witte wijnen. Dit maakt Vinho Verde een ideale keuze voor zowel jonge als beginnende wijndrinkers. Amarante is gelegen in een iets warmer klimaat met een granietrijke bodem. Het biedt ideale omstandigheden voor de Alvarinho druif. Hierdoor is deze wijn geclassificeerd als Vinho Regional Minho in plaats van Vinho Verde.

Vinificatie

Voor de productie van Vinho Verde Alvarinho ondergaan de druiven een handmatige oogst. Na het ontstelen en licht persen, vindt er een statisch klaringsproces plaats. Vervolgens ondergaat de wijn gedurende 2 weken een temperatuur gecontroleerde vergisting in roestvaststalen tanks. Dit proces behoudt de aromatische expressie van de wijn.

Smaakimpressie

Calcada Vinho Verde Alvarinho heeft een licht citroengele kleur met een groene zweem. Het aroma begint ingetogen, maar komt los met meer zuurstof in het glas. Wat volgt is een verfijnde traktatie van zacht, tropisch fruit met lichte, frisse groente-aroma's. De levendige zuren en zachte, fruitige smaken zorgen voor een verfrissende afdronk. Drink deze wijn op 10-12°C binnen vier jaar na de oogst.

Sublieme Terraswijn

Quinta da Calcada Vinho Verde Alvarinho is perfect voor warme dagen en ontspannen momenten op het terras. Daarnaast past deze wijn uitstekend bij:
  1. sushi
  2. groenteschotel
  3. quiche
  4. ceasar salade
  5. zomerse salade
  6. schaal- en schelpdieren
  7. zeetong

Conclusie

De Vinho Verde Alvarinho is een sublieme keuze voor liefhebbers van lichte, frisse en fruitige wijnen. Ontdek de verfijning en kwaliteit en laat je verleiden door de smaken van Portugal. Bij Barts Wijnkoperij vindt u een uitgebreide selectie van Portugese wijnen. Bestel eenvoudig in onze webshop en laat u betoveren door de heerlijke smaken van Portugal. Enkele van Barts favorieten

Extra informatie

Soort drank

Prijsklasse

Type

Producent

Land

Regio

Inhoud

Druivensoort

×Close search
Zoeken