skip to Main Content

Domaine de Montine Secret de Terroir Rouge

14,50

Domaine de Montine Secret de Terroir Rouge

Domaine de Montine Secret de Terroir Rouge is een verfijnde rode wijn uit de Côtes du Rhône regio in Frankrijk. Geproduceerd met een harmonieuze blend van 50% Grenache en 50% Syrah. Deze wijn is een ware expressie van het unieke terroir van het familiebedrijf Domaine de Montine. ...

Domaine de Montine Secret de Terroir Rouge

Domaine de Montine Secret de Terroir Rouge is een verfijnde rode wijn uit de Côtes du Rhône regio in Frankrijk. Geproduceerd met een harmonieuze blend van 50% Grenache en 50% Syrah. Deze wijn is een ware expressie van het unieke terroir van het familiebedrijf Domaine de Montine. Ze zijn al drie generaties lang in het hart van Grignan in de Drôme Provençale gevestigd. De wijngaarden van Domaine de Montine beslaan 60 hectare, verdeeld over verschillende herkomstbenamingen zoals:
  • Coteaux du Tricastin
  • Côtes du Rhône
  • Côtes du Rhône Cru Vinsobres
Deze wijngaarden profiteren van diverse bodemsamenstellingen. Deze variatie in terroir draagt bij aan de complexiteit en het karakter van de wijnen van Domaine de Montine. Een goed voorbeeld hiervan is Domaine de Montine Secret de Terroir Rouge.

Vinificatie

Secret de Terroir Rouge is gemaakt van druiven afkomstig van de wijngaarden in de districten Grignan en Valaurie. Na de oogst ondergaat de wijn een rijping van 6-8 maanden in betonnen vaten. Deze methode behoudt de frisheid van de wijn terwijl het de complexiteit van de smaak verdiept.

Culinaire combinaties

Domaine de Montine Secret de Terroir heeft een volle smaak met een zachte afdronk. Dit maakt deze wijn veelzijdig waardoor die uitstekend past bij een breed scala aan gerechten, zoals:
  1. gegrilde gevogeltefilets
  2. Bresse kip
  3. gerijpte kazen
  4. vegetarische taarten
  5. barbecue
  6. rundvlees
  7. luxe vleeswaren
  8. gegrild konijn

Diverse onderscheidingen

Domaine de Montine Secret de Terroir Rouge heeft twee opeenvolgende jaren een ‘Coup de Coeur’ te ontvangen. Een wijn voor een speciale gelegenheid of gewoon voor te genieten. Bestel eenvoudig in onze webshop en laat u betoveren door de heerlijke smaken van Frankrijk. Enkele van Barts favorieten

Extra informatie

Producent

Druivensoort

,

Soort drank

×Close search
Zoeken