skip to Main Content

Zuid-Afrika - Coastal Region

Zuid-Afrika staat wereldwijd bekend om haar heerlijke wijnen. Met een export van ruim 400 miljoen liter wijn per jaar is het land de achtste wijnproducent ter wereld. Hier bevindt zich ook de Coastal Region. In deze regio bevinden zich de beste en beroemdste wijndistricten van Zuid-Afrika.

De beroemdste districten liggen rond Kaapstad en Kaap de Goede Hoop, tussen de kuststrook bij de False Bay in het zuiden tot aan St Helena Bay in het noorden. De Coastal Region is de meest bekende wijnstreek van Zuid-Afrika. Het bestaat uit wereldberoemde districten als Stellenbosch, Paarl en Swartland. Binnen deze wijnregio’s liggen de zogenaamde Wards als Franschhoek en Constantia.

MAN Family Wines

Dit Zuid-Afrikaans wijndomein werd in 2001 opgericht door Jose Condé en de gebroeders Tyrrel Myburgh. De samenwerking tussen de drie gezinnen wordt benadrukt door de initialen van de voornamen van hun echtgenoten (Marie, Anette en Nicky). Men heeft zich hier ten doel gesteld om vanuit een duurzaam perspectief betaalbare kwaliteitswijnen van druiven uit de Coastal Region te produceren. De Coastal region bestaat uit wereldberoemde districten waarvan Stellenbosch de bekendste is. Om altijd gegarandeerd te zijn van de allerbeste druiven heeft MAN Family Wines langdurige contracten afgesloten met een dertigtal druiventelers die niet betaald krijgen voor de volume maar voor de kwaliteit van hun druiven. De wijnen van MAN Family Wines bestaat uit een serie van cépage wijnen

Barts Wijnkoperij heeft onderstaande wijnen van MAN Family Wines in het assortiment:

×Close search
Zoeken