skip to Main Content

Italië - De Marken

De wijnen uit De Marken (Centraal-Italië) zijn de laatste 10-15 jaar erg in kwaliteit verbeterd. Het wijnbouwgebied is vooral beroemd om zijn witte Verdicchio dei Castelli di Jesi. Ook de twee rode wijnen van De Marken, Rosso Conero en Rosso Piceno, zijn doorgedrongen tot de internationale wijnwereld.

De witte Verdicchio dei Castelli di Jesi wijnen werden meestal gebotteld in de traditionele amfora-achtige flessen. Tegenwoordig zie je steeds meer de minder opvallende gewone flessen (Bordeaux-modellen). Deze bevatten doorgaans wel de beste wijnen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de witte wijnen afkomstig van de Verdicchio druiven. Deze wijngaarden zijn dichtbij het historisch stadje Jesi gelegen. De rode wijnen uit deze wijnregio worden geproduceerd van de Montepulciano- en Sangiovese druiven.

Umani Ronchi

In het hart van Verdicchio Classico is het wijndomein Umani Ronchi gevestigd. Het familiedomein is nu in handen van familie Bianchi-Bernetti. De wijngaarden van Umani Ronchi zijn verspreid over tien districten en drie verschillende wijnzones, namelijk: Castelli di Jesi, Conero en Abruzzo. In totaal zijn er zo’n 210 hectare aangeplant met Verdicchio en Montepulciano druiven. Ondanks de hoeveelheid hectares wordt alles met de hand geoogst. Dit om de kwaliteit en de fruitigheid te waarborgen. Bovendien worden de wijngaarden ook allemaal duurzaam bewerkt.

Ik ben al jaren gecharmeerd van de wijnen van Umani Ronchi. Begin oktober heb ik, samen met Ilse, dit wijndomein weer bezocht. Onderstaande wijnen hebben wij voor ons assortiment geselecteerd.

Barts Wijnkoperij heeft onderstaande wijnen van MAN Family Wines in het assortiment:

×Close search
Zoeken