skip to Main Content

Spanje – Campo de Borja

Het wijngebied Campo de Borja heeft zijn D.O. status in 1980 gekregen en ligt ten zuidoosten van Navarra. Dit klein wijnbouwgebied is vooral bekend om de Garnacha druif. Wijnbouw gaat in dit deel van Spanje al terug naar de 12de eeuw en het gebied is voor een groot deel beplant met oude wijnstokken.

De wijngaarden liggen langs het dal van de Ebro, op een hoogte van 350 meter tot 700 meter, en gaan van het plateau van Moncayo tot de glooiende heuvels in het oosten. Het gebied is onder te verdelen in twee zones: Llanos de Plasencia in het zuiden en Ribera del Huecho in het noorden. Campo de Borja heeft een uitgesproken continentaal klimaat.

Bodegas Aragonesas Chispas

Bodegas Aragonesas is een klein Spaans wijndomein en is één van de oudste wijndomeinen in het wijnbouwgebied Campo de Borja. De druiven voor de Chispas wijnen zijn afkomstig van 3.700 hectare wijngaarden die liggen op 500 meter hoogte aan de voet van het Moncayo gebergte. Dit gebied heeft te maken met intense hete zomers en zeer koude winters en een groot contrast tussen dag- en nacht temperatuur. Men produceert hier makkelijk smaakvolle drinkbare wijnen met een fruitig karakter.

Barts Wijnkoperij heeft onderstaande wijnen van Bodegas Aragonesas in het assortiment:

×Close search
Zoeken