skip to Main Content

Toont alle 6 resultaten

Steenberg wijn kopen, uiteraard bij Barts Wijnkoperij

De wijnen van Steenberg zijn bijzonder. De kwaliteit van de wijnen ligt namelijk op een zeer hoog niveau van dit mooie Zuid-Afrikaanse wijndomein. Barts Wijnkoperij biedt een uitgebreide selectie van zeer smaakvolle Steenberg wijnen. Uiteraard zijn deze wijnen ook perfect te combineren bij een bijzonder diner. Kies uit de diverse druivensoorten en heerlijke wijnen van betaalbare klasse uit de nieuwe wijnwereld.

Bestel snel en eenvoudig de wijnen van Steenberg online. Meer weten? Lees alles over de wijnen en de historie van dit unieke wijnhuis.

Wijnhuis Steenberg en de geschiedenis

Steenberg wijn uit Zuid-AfrikaSteenberg is een wijnhuis in Zuid-Afrika, een wijnhuis met een rijke historie. Het is niet voor niets de oudste én bekendste wijnboerderij van deze regio. Het wijndomein werd al in 1682 (!) opgericht door mevrouw Catharina Ras, een Duitse immigrante. Lange tijd was wijnhuis Steenberg daarna vooral zeer bekend vanwege zijn geweldige, zoete wijnen. Aan bijna elk Europees hof werd deze zoete wijn veel gedronken. Catharina Ras sloot een leaseovereenkomst af met Simon van der Stel, een gouverneur bij de Kaapse kolonie.

Meer In 1688 werd ze ook nog eens de eerste vrouw die in Afrika eigenaar werd van een wijnboerderij. Dit was Swaaneweide, de oudste van de Kaap. Deze naam was eigenlijk een vergissing. Zij dacht namelijk dat de ganzen die in dit gebied veel voorkomen, zwanen waren. Niet dus. In 2006 was het het bekende wijnbedrijf van Graham Beck, dat de prachtige wijngaarden van Steenhuis kocht.

Op hoog niveau presteren

U vindt de Constantia regio op ongeveer twintig minuten rijden van Kaapstad. Om een beeld te schetsen: hier bevindt zich één van de topklasse 5-sterren hotels in Afrika, met een bistro en restaurant van hetzelfde niveau. Daarnaast ligt een golfbaan (18 holes) en een supermodern wijnbedrijf. Diverse ondernemingen die op hoog niveau presteren dus. Wijnhuis Steenberg maakt tegenwoordig onderdeel uit van de Tafelberg, een zeer bekend nationaal park. De hellingen van het wijndomein zijn op het oosten gericht.

Gelegen aan de Atlantische Oceaan stroomt hier veel koele lucht binnen, meer koele lucht ook dan in menige andere wijnstreek. Dit wijnhuis gebruikt de zeer bekende methode Cap Classique, hierbij worden oude tradities toegepast bij het maken van de Steenberg wijn. Om deze te kunnen continueren werden herbeplantingsprogramma’s opgesteld.

Steenberg, prefect gelegen

Wat maakt de Chardonnay en de andere Steenberg wijnen nu zo uniek? Dat zit als eerste in het macroklimaat, met een milde temperatuur, gewenste koelte vanaf de zee, regelmatige regenval en natuurlijk voldoende zonlicht. Wat ook meespeelt: de wijngaarden liggen op 60 tot 160 meter hoogte, dichtbij de oceaan. Er heerst ook een microklimaat, in de vorm van weinig beplanting, en een gevarieerde bodem.

Het terroir van Steenberg

De bodem van dit wijngebied, dat zo’n 60 hectare aan wijngaarden beslaat, bestaat vooral afgebrokkeld graniet. Dit heeft de eigenschap water vast te houden. Tevens zorgen ze voor toevoeging van de gewenste mineralen aan de druiven. Hier hanteert men de stelling dat de Steenberg wijn in de wijngaard groeit, om daarna in de wijnboerderij verder te worden verzorgd. 70% van het Steenberg wijndomein bestaat uit witte druivenstokken: Sauvignon Blanc en Semillon. De rode druiven betreft Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz. Wellicht verrassend op deze plek is dat wijnhuis Steenberg ook rode Italiaanse druiven op zijn territorium laat groeien, namelijk de Nebbiolo druif. Steenberg maakt jaarlijks gemiddeld 240.000 liter wijn, de maximumcapaciteit is zelfs 420.000 liter.

De wijnmakers

Wijnhuis Steenberg heeft zijn eigen wijnmakers, in de vorm van JD Pretorius en Jolette Steyn. Beide horen tot een nog vrij jonge generatie wijnproducenten. Beide hadden al jarenlange ervaring opgedaan bij diverse wijnhuizen, in verschillende landen en op verschillende continenten, voordat de deuren van wijndomein Steenberg voor hun open gingen. Met hun frisse en vernieuwende enthousiasme brachten ze nieuw elan bij wijnhuis Steenberg. Het is ook hun verantwoordelijkheid om optimale aandacht te besteden aan het verkrijgen van de allerbeste klonen, die perfect passen bij de grond en de hellingen van wijndomein en wijnhuis Steenberg.

Bij het kiezen van landbouwmechanismen voor het maken van hun Chardonnay gaat men voor de milieuvriendelijke varianten, waar dat kan. Tevens kiest men voor natuurlijke, niet-giftige ongediertebestrijding, waardoor ook de kleinste fauna op Steenberg blijft gespaard. En natuurlijk stelt men alles in het werk om de druiven zo gezond mogelijk te houden, en ook weer op een natuurlijke manier.

Barts Wijnkoperij | Dé online wijnspecialist

✓ Groot assortiment topwijnen van Steenberg
✓ Bestellingen gratis en snel geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Afterpay
✓ Unieke relatiegeschenken
✓ Steenberg specialist, online en in de winkel!
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!

×Close search
Zoeken