skip to Main Content

Toont alle 8 resultaten

Porthuis Quinta do Vesuvio Vintage

Quinta do Vesuvio Vintage is een zeer gerespecteerd en hoog gewaardeerd Porthuis. We vinden deze Portugese wijnmakers in de Dourovallei. Voor wie Portugal een beetje kent: deze streek ligt ruim 100 kilometer ten oosten van Porto. De Spaanse grens ligt slechts op enkele tientallen kilometers. Een groot verschil tussen wijnhuis Quinta do Vesuvio Vintage en veel andere wijnhuizen is de enorme oppervlakte van hun wijngaarden. We hebben het namelijk over maar liefst 136 hectare op een totale terreinoppervlakte van 325 hectare. Dit biedt natuurlijk enorm veel mogelijkheden. Het zal u ook niet verbazen dat er in dit uitgestrekte gebied sprake is van verschillende micro klimaatjes. Dit komt ook door de zeven heuvels, die zorgen voor hoogteverschillen: de wijngaarden liggen namelijk op een hoogte variërend van 130 tot 530 meter.

Van maïs naar port

Van oorsprong was Vesuvio geen wijnhuis maar een maïsboerderij. De familie Ferreira nam in 1823 het domein over en plantte er de eerste wijnstokken. De productie verliep lang niet altijd even goed en aan het eind van de 20e eeuw werd Quinta do Vesuvio Vintage verkocht. Er werd flink geïnvesteerd in het wijnhuis, met de ambitie bij de top van de portwereld te behoren, en dat is gelukt. Quinta do Vesuvio Vintage mag zichzelf nu rekenen tot de allerbeste portproducenten ter wereld. En om een idee te geven hoe kritisch er wordt gekeken naar de eigen productie: als men een bepaalde port niet goed genoeg vindt om er hun eigen etiket op te plakken, wordt hij doorverkocht aan geïnteresseerde porthuizen die deze port wel helemaal goed vinden. Inderdaad: de lat ligt erg hoog bij Quinta do Vesuvio Vintage!

Wat zijn dan die top portwijnen die Bart’s Wijnkoperij aanbiedt van dit bijzondere Portugese wijnhuis?

2011

Dit is één van de top port wijnen van Quinta do Vesuvio, tegen een alleszins redelijke prijs. De allerbeste, zeg maar gerust perfecte druiven van al die hectares liggen hier aan ten grondslag. Met de hand geoogst, perceel na perceel, en met de voeten getreden. Liefst 50 mensen zijn hier mee bezig. Door hun enthousiasme tijdens het plukken en het treden mag u het genot proeven van deze top port. Wat u dan proeft? Daar gaan we: pruimen, zwarte en blauwe bessen, specerijen en gerookt hout. Aan de finale lijkt geen eind te komen. U kunt hem rustig 30-40 jaar na de oogst lagen liggen, maar uiteraard mag hij ook direct na ontvangst open. Maak een fantastisch chocolade dessert of pak eens flink uit met een kaasplank met uitgebreide keuze.

Lees meer >

2016

Nog zo’n heerlijke rode port uit de Dourovallei. Bij elke slok proeft u de allerbeste druiven, uit de allerbeste jaren. Weest u zich daarvan bewust. Ook in deze Vintage port komen aroma’s van diverse soorten donker fruit voorbij, net als specerijen, mineralen en gerookt hout. Het zal u niet verbazen (eerder verblijden) dat de afdronk heerlijk lang aanhoudt. Zet maar alvast een heerlijke notenmelange op tafel, waarbij deze Quinta do Vesuvio Vintage 2016 nog meer tot zijn recht komt.

Lees meer >

1995

We sluiten af met die port, waar Bart’s Wijnkoperij het meest trots is ook die in zijn assortiment beschikbaar te hebben. Niet altijd in grote aantallen, dus ziet u hem in voorraad staan: wees er snel bij. De absolute smaakbeleving, met of zonder kaas, chocolade of noten proeft u van de eerste druppel tot de bodem. Dit is z’n typische uitgesproken rode port van Quinta do Vesuvio die u een keer gedronken moet hebben om daadwerkelijk mee te kunnen praten over goede port. Laat hem minimaal nog 30 jaar liggen of wacht de bezorging af met een glas in uw hand: aan u de keus.

Lees meer >

Port kopen van Quinta do Vesuvio Vintage

Wilt u zelf genieten van de Portwijnen van Quinta do Vesuvio Vintage? Of wilt u uw gasten verrassen? U bestelt de Portwijnen van wijnhuis Quinta do Vesuvio Vintage online. Wij leveren uw bestelling snel bij u thuis. Vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met Barts Wijnkoperij.

Daarom Barts Wijnkoperij

Groot assortiment mooie Portwijnen
 Snelle levering bij u thuis
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
 Veilig en eenvoudig online betalen
 Ook mogelijk om achteraf te betalen via Afterpay
Unieke relatiegeschenken en maatwerk
Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!

×Close search
Zoeken