skip to Main Content

Toont alle 77 resultaten

Domaine Faiveley: Een bijzonder mooi wijnhuis

Domaine Faiveley is een wereldberoemd wijnhuis in de Bourgogne.De basis werd al in 1825 gelegd door Pierre Faiveley en de leiding is van begin af aan in handen van de Faiveleys. We kunnen inmiddels dus al spreken van zeven generaties Faiveley. Dit zeer aansprekend wijnhuis is te vinden in Nuits-Saint-Georges. Voor diegenen met Franse geografische kennis: dit het is gebied tussen Beaune en Dijon, inderdaad de beroemde Bourgondische wijnstreek. Faiveley bezit 127 hectare aan wijngaarden, waarvan 12 met een Grand Cru classificatie en nog eens 25 met een Premier Cru classificatie. De bodem van deze wijngaarden is een mengsel van kalksteen en gesteente.

Domaine Faiveley uit FrankrijkAl het werk in de wijngaarden is nog steeds onder volledig beheer van de huidige eigenaar, omdat hij constante controle wil hebben over de (hoogst mogelijke) kwaliteit van hun druiven. Deze worden met de hand geplukt en naar hun 19-eeuwse gewelfde kelders gebracht. De rijping vindt nog altijd op traditionele wijze plaats, in die kenmerkende Franse eiken vaten. Domaine Faiveley heeft een uitstekende naam, wijnkenners benoemen bijna continu de zeer hoge kwaliteit, een toonbeeld van de Franse wijnbouwkunst. Dit is waar Frankrijk zo trots op is en wat ons betreft ook absoluut mag zijn. Welke topwijnen van Faiveley zijn te verkrijgen bij Bart’s Wijnkoperij? Leest en drinkt u even met ons mee?

Domaine Faiveley Corton Clos des Cortons Grand Cru 2018

We vallen met de deur in huis: dit is zonder twijfel dé Faiveley wijn die iedereen graag in zijn wijnkelder of wijnrek zou willen hebben liggen. De naam is een mondvol, zijn prijs is hoog, maar geloof ons: u weet niet wat u proeft. En goed om te weten: u kunt hem 25 tot 30 jaar na de oogst nog prima drinken. De basis voor de Domaine Faiveley Corton Clos des Cortons Grand Cru 2018 is gelegen in Pinot Noir druiven. Zijn smaak is elegant en verfijnd, en hij heeft een bijzonder lange afdronk. Zwarte bessen en divers rood fruit werken hier aan mee. Was u toch al van plan om met Kerst goede vrienden te vragen en hen everzwijn, lamsbout of vederwild voor te schotelen? Er is nauwelijks een betere combinatie denkbaar. Maar ook rijpe kaas is een uitstekende combinatie met deze overheerlijke rode wijn.

Lees meer en bestel

Domaine Faiveley Bienvenues Batard Montrachet Grand Cru 2018

Ook deze witte Faiveley Bienvenues is van harte aanbevolen door echte kenners. Welkom is zijn naam, en bijzonder welkom is hij bij wit vlees, visgerechten, risotto en schelp- en schaaldieren. Ook deze topper is niet goedkoop maar erg lang houdbaar. En wij verzekeren u: uw gasten zullen het over een paar jaar nog hebben over die waanzinnig lekkere witte die u schonk. Wit fruit en citrus bepalen mede zijn harmonieuze, geconcentreerde, volle, rijke wijn. Deze Domaine Faiveley Bienvenues Batard Montrachet Grand Cru 2018 heeft een afdronk die niet op lijkt te houden.

Lees meer en bestel

Joseph Faiveley Chambolle Musigny Les Charmes 1er Cru 2017

Dit is een prachtige Faiveley wijn uit het middensegment. Een zowel in euro’s als qua smaak zeer toegankelijke rode wijn. Ook hiervan is de basis de Pinot Noir druif. Lamsrack, stoofgerechten, veder- en ander wild en rijpe kazen smaken nog verrukkelijker met deze heerlijke Joseph Faiveley Chambolle Musigny Les Charmes 1er Cru 2017. Hij heef een veelbelovende aanzet die eindigt in een krachtige, rijke afdronk.

Lees meer en bestel

Nog veel meer wijnen van Faiveleys bij Barts Wijnkoperij

Bijna negentig andere Faiveley wijnen zijn absoluut ook de moeite waard en uiteraard ook verkrijgbaar bij Barts Wijnkoperij. Met sommige wijnen moet u niet te lang wachten: ze zijn weliswaar lang te bewaren, maar niet altijd in grote aantallen op voorraad.

Barts Wijnkoperij | Dé online wijnspecialist

Groot assortiment topwijnen van Domaine Faiveley
 Snelle levering bij u thuis
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
 Veilig online betalen
 Ook mogelijk om achteraf te betalen via Afterpay
 Unieke relatiegeschenken en maatwerk
 Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
Uw Faiveley specialist, online en in de winkel!

Domaine Faiveley bestellen online bestellen

Wilt u binnenkort zelf genieten van de wijnen van Domaine Faiveley? Of heeft u binnenkort gasten die u wilt verwennen met deze heerlijke Franse wijnen uit de Bourgogne? U bestelt de wijnen van Domaine Faiveley online. Wij leveren uw bestelling snel bij u thuis. Vanaf €100,- geheel gratis! Heeft u vragen? Wilt u meer informatie of wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor maatwerk? Neem gerust contact op met Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder!

×Close search
Zoeken