skip to Main Content

Toont alle 8 resultaten

De oorsprong van Domaine Bernard Defaix

Domaine Bernard Defaix heeft zijn oorsprong in 1959, toen Bernard Defaix begon op twee hectare grond in de Bourgogne. Hij was al de vierde generatie uit een familie van echte wijnbouwers. Toen er een methode was bedacht om wijngaarden te beschermen tegen vorst in het voorjaar, bleek dit een garantie voor een minimale jaarlijkse oogst. Dit zorgde voor een mooie basis voor een stabielere wijnmarkt. Op dit moment zijn het zijn twee zonen en een schoondochter die al twintig jaar zorgen voor het voortbestaan van dit mooie en kwalitatief goede domein. Al met al goede redenen voor Barts Wijnkoperij om ook wijnen van Domaine Bernard Defaix in zijn assortiment op te nemen.

De wijngaard van Domaine Bernard Defaix

Inmiddels bestrijken de wijngaarden van het domein van Bernard Defaix 27 hectare en wordt er ook hier meer duurzaam en op een meer ecologische manier wijn geproduceerd. Welke wijnen er hier zoal worden verbouwd? We zullen er een aantal voor u bespreken, en het spreekt voor zich dat ze alle te koop zijn bij Barts Wijnkoperij.

Domaine Bernard Defaix

Chablis Grand Cru Vaudésir

We beginnen met één de toppers uit de Grand Cru wijngaarden van Domaine Bernard Defaix. Deze Grand Cru heeft een volle, aromatische smaak.

Hij is gul en rijk, maar heeft een erg verfijnde en elegante afdronk.

U drinkt deze uitmuntende Chablis Grand Cru het beste bij escargots of kreeft, en bijvoorbeeld bij kalfsvlees.

Chablis Grand Cru Vaudésir 2015 >>

Bourgogne Aligoté

Natuurlijk komen er ook wat minder dure, maar prima wijnen uit dit aantrekkelijke domein. Een voorbeeld is de Bourgogne Aligoté. Ook voor deze wijn worden de druiven erg streng geselecteerd. Nadat de goedgekeurde druiven zijn ingeweekt, vindt alcoholische vergisting plaats en rijpt de wijn nog negen of tien maanden na, niet in een houten vat maar in een RVS tank. Het resultaat is een droge maar ook sappige, frisse en fruitige, lichte wijn. Hij is daardoor uitstekend geschikt als aperitief, bij forel of ham, en bij pasta’s of een salade.

Defaix Bourgogne Aligoté >>

Bourgogne Chardonnay

Een enigszins vergelijkbare wijn, niet alleen qua prijs, is de Bourgogne Chardonnay. Natuurlijk is ook deze lichte wijn van Domaine Bernard Defaix duurzaam geteeld. Zijn smaakprofiel omschrijven we, behalve als licht, ook als droog, fris en sappig. Hij voelt zich het best op zijn gemak als hij wordt geserveerd bij zalm, kaas of een salade, maar doet ’t ook uitstekend als aperitief.

Bourgogne Chardonnay >>

Bourgogne Rouge

Laten we na drie witte wijnen ook eens een rode wijn van Domaine Bernard Defaix bespreken, eentje die dat ook absoluut verdient. Deze mooie rode is gemaakt van de druivensoort Pinot Noir. Zoekt u een rode wijn die goed samen gaat met paté, vleeswaren of kaas? Dan maakt u met deze Bourgogne Rouge een prima keuze. Qua smaak is hij droog, licht en fruitig te noemen. Het is een medium volle rode wijn, op hout gerijpt. Hij is langer te bewaren dan de eerder besproken witte wijnen, namelijk tot zeven jaar na de oogst.

Bourgogne Rouge >>

Chablis 1er Cru Côte de Lechet Réserve

Een hele mond vol, de volledige naam van deze witte wijn, zeker als u ook nog de naam van het domein er voor zet. Maar die naam verdient hij dan ook, o.a. omdat voor de productie ervan druiven van de alleroudste wijnranken (ruim vijftig jaar oud!) worden gebruikt. Deze witte, volle, wat complexe wijn van Domaine Bernard Defaix mag dan ook met respect worden gedronken. Schenk hem bij bijvoorbeeld zalm, oesters of escargots en u gaat geen seconde spijt krijgen van deze heerlijke wijn.

Chablis 1er Cru Côte de Lechet Réserve >>

Bourgondische wijnen

Ook u kunt Bourgondisch leven, door bijvoorbeeld de besproken wijnen te kopen bij Barts Wijnkoperij. Domaine Bernard Defaix selecteert zijn druiven streng, Barts Wijnkoperij is net zo streng in het selecteren van zijn wijnen. Met de aanschaf van deze wijnen van dit mooie wijnhuis zit u dus altijd goed.

De voordelen van wijn kopen bij Barts Wijnkoperij

Groot assortiment topwijnen van Domaine Bernard Defaix
Snelle levering bij u thuis & va. €100,- gratis geleverd (Nederland).
Veilig online betalen met Ideal
Ook mogelijk om achteraf te betalen met Afterpay
Ook voor relatiegeschenken
 Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
 Uw wijnspeciaalzaak, online en in de winkel!

Bernard Defaix online bestellen

Wilt u zelf van de wijnen van Domaine Bernard Defaix genieten? Of heeft u binnenkort gasten die u wilt verwennen met deze heerlijke Franse wijnen? U bestelt de wijnen van Domaine Bernard Defaix online in de webshop van Barts Wijnkoperij. Wij leveren uw bestelling snel bij u thuis. Vanaf €100,- geheel gratis! Heeft u vragen? Wilt u meer informatie of wilt u een prijsopgave voor grotere afnames? Neem gerust contact met Bart op.

×Close search
Zoeken