skip to Main Content

Toont alle 8 resultaten

Wijnhuis Casa Ferreirinha

Dat het Portugese wijnbedrijf Sogrape Vinhos in 2014 de vierde plaats en in 2015 zelfs de eerste plaats als beste wijnproducent ter wereld kreeg toebedeeld door de World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits zegt toch wel iets over het hoge niveau van de prestigieuze merken die Sogrape Vinhos in zijn bezit heeft.

Dat Casa Ferreirinha in 1987 aan de portfolio van Sogrape Vinhos werd toegevoegd, zal hier zeker aan bijgedragen hebben. Casa Ferreirinha is namelijk een kwaliteitswijnbedrijf dat al ruim 250 jaar actief is de Douro-streek. In 1751 werd door Bernardo Ferreira de basis gelegd voor het latere porthuis Ferreira en het wijnhuis Casa Ferreirinha, maar het was zijn kleindochter Dona Antónia Adelaide Ferreira, die met haar inzet de hele onderneming naar grote hoogte leidde en tegelijkertijd een ziekenhuis en scholen liet bouwen. Door haar personeel werd zij dan ook zeer gewaardeerd en liefkozend Ferreirinha (de kleine Ferreira) genoemd. Waarmee ook de naam Casa Ferreirinha verklaard is. Casa Ferreirinha bezit 520 hectare aan wijngaarden met inheemse druivenrassen, die veelal op steile terrasvormige hellingen aangelegd zijn. De wijnen zijn authentiek en van zeer hoog niveau, van de ‘eenvoudigere’ tot de verfijnde en meer exclusieve wijnen. Dat de zeer speciale cuvée Barca- Velha van Casa Ferreirinha unaniem als beste wijn van Portugal gewaardeerd wordt, mag toch zeker als referentie gezien worden.

De regio: Douro

In het noordwesten van Portugal ligt het wijngebied Douro langs de Rio Douro (gouden rivier), die ontspringt in Spanje in de Sierra de la Demanda en 900 km westelijker uitmondt in de Atlantische Oceaan bij de stad Porto. Douro is een zeer oud wijngebied; al enkele eeuwen voor het begin van onze jaartelling introduceerden de Romeinen hier de wijnbouw. Sinds de 17e eeuw is de streek vooral bekend vanwege de beroemde versterkte portwijnen, terwijl de helft van de totale wijnproductie gebruikt wordt voor de rode Douro-tafelwijn, die de laatste twintig jaar een opvallende inhaalslag maakt. Met name door met moderne technieken te werken en door meer aandacht aan de zeer speciale inheemse Portugese druivenrassen te besteden ( in Douro ruim negentig verschillende… ) is de kwaliteit van de rode Douro enorm toegenomen.

Het ruige bergachtige gebied van Douro waar de vaak moeilijk te bewerken zeer steile of terrasvormige wijngaarden zich bevinden, is onderverdeeld in drie zones:

  • Baixo Corgo
  • Cima Corgo
  • Douro Superior

Over het geheel kent Douro een klimaat dat zeer warme zomers en milde winters heeft met slechts geringe neerslag. De bodemsamenstelling bestaat voornamelijk uit leisteen die als een spons water opneemt, waardoor de wijnstokken ook tijdens grote droogte voldoende waterreserve hebben.

Wijnhuis Casa Ferreirinha kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Casa Ferreirinha? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Portugal
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Casa Ferreirinha, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken