skip to Main Content

Toont alle 4 resultaten

Wijnhuis Badia a Coltibuono

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zwaartekracht, dus zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen.

De moeder van Emanuela is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van een serie prachtige kookboeken en in 1980 oprichtster van de kookschool bij Badia a Coltibuono. Zij is in Italië beroemd om haar recepten.

Het domein heeft ook een prachtig restaurant. Je kunt er logeren in de mooie, authentieke kamers van wat ooit het klooster van Coltibuono was en heerlijk ontspannen in de Italiaanse tuin of aan het grote zwembad.

De Stucchi Prinetti familie

Sinds 1846 behoort Badia a Coltibuono tot de familie Stucchi Prinetti. Zes generaties zijn erin geslaagd om met passie en respect deze buitengewone erfenis voort te zetten. De Stucchi familie moeten worden beschouwd als pioniers van de Chianti, omdat ze in dit land hebben geïnvesteerd sinds 1846 toen hun voorouder, de Florentijnse bankier Michele Giuntini het prachtige landgoed kocht. Sindsdien begon het pand te bloeien. Ze werd in de jaren ’30 doorgegeven aan Maria Luisa Giuntini. Zij beheerde en transformeerde het pand tot het einde van de jaren ’50, toen haar zoon, Piero Stucchi Prinetti, het eigendom overnam. Hij begon de beste jaargangen van de Chianti Classico Riserva van het landgoed te bottelen en verkocht ze zowel op de binnenlandse als de internationale markt. Hij was de eerste die het potentieel van een ander traditioneel product uit de regio inzag: extra vergine olijfolie. Piero’s vrouw, Lorenza de Medici di Ottajano, auteur van veel boeken over recepten, begon in de jaren 80 met een kookschoolprogramma. Emanuela, Paolo en Roberto Stucchi Prinetti, broers, zijn de huidige eigenaren en beheerders van het pand.

Sangiovese

De druif Sangiovese heeft hier in Chianti zijn beste leefgebied gevonden. Sangiovese is een blauwe druif uit Emilia-Romagna en/of Toscane. Vanwege regionale mutaties kent hij in Italië diverse gedaantes. Hier in Chianti is deze druif ook bekend als Sangioveto. Tot voor kort werd aangenomen dat Toscane de oorsprong van dit ras was, maar in 2004 werd door DNA aangetoond dat de Sangiovese een kruising is tussen de Ciliegiolo en de Calabrese di Montenuovo.

De wijnen

De wijnen van Badia a Coltibuono hebben een robijnrode tot oranje bruine kleur. In de neus elegante balsamieke tonen, samengesmolten met florale aroma’s, kersen op alcohol, drop en chocolade. In de mond overheerst over het algemeen een warm, zeer aangenaam gevoel, met een goed evenwicht tussen de frisse zuren en de volle, gulle structuur.

Badia a Coltibuono wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Badia a Coltibuono? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Italië
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Badia a Coltibuono, online en in de winkel

×Close search
Zoeken