skip to Main Content

Toont alle 6 resultaten

Wijnhuis Badia a Coltibuono

In het hart van de prachtige Toscaanse regio, temidden van de glooiende heuvels, ligt Badia a Coltibuono, een betoverend landgoed dat al sinds 1846 de thuisbasis is van de gepassioneerde en toegewijde Stucchi Prinetti-familie. Het verhaal van dit landgoed is doordrenkt met zes generaties die met ongekende passie en een diep respect voor hun buitengewone erfgoed hebben gewerkt. De Stucchi Prinetti’s, ware pioniers van de Chianti, hebben vanaf het prille begin van dit landgoed een ongelofelijke reis beleefd. Het begon allemaal in 1846, toen de visionaire Florentijnse bankier Michele Giuntini het landgoed verwierf, waardoor de wortels werden gelegd voor een tijdloos erfgoed dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

De bloei van het landgoed begon gestaag onder de zorg van Maria Luisa Giuntini in de vroege jaren dertig. Haar toewijding en transformatie van het landgoed legden een solide basis voor haar zoon, Piero Stucchi Prinetti, die eind jaren vijftig de leiding op zich nam. Hij identificeerde de beste jaargangen van de Chianti Classico Riserva, bottelde deze meesterwerken en bracht ze naar zowel nationale als internationale markten. Maar zijn inzicht ging verder; hij ontdekte ook het potentieel van een ander traditioneel product uit de streek: extra vergine olijfolie. In de jaren tachtig ontstond een nieuw tijdperk onder Piero’s vrouw, Lorenza dé Medici di Ottajano. Ze richtte een kookschoolprogramma op, een ode aan de culinaire tradities die de regio kenmerken, en verspreidde haar kennis in vele receptenboeken.

Tegenwoordig dragen de broers Emanuela, Paolo en Roberto Stucchi Prinetti de erfenis met trots. Onder het bezielde leiderschap van Emanuela Stucchi floreert Badia a Coltibuono als het eerste wijnresort in Toscane. Dit betoverende domein, gevestigd in een duizend jaar oud klooster met een bloeiende wijnboerderij, ademt een historische sfeer. Het landgoed omvat ook een hypermoderne wijnkelder die volledig op zwaartekracht werkt, zonder pompen of machines die het kostbare fruit of de wijn zouden kunnen beschadigen. Badia a Coltibuono is niet alleen een plek van eeuwenoude wijngeschiedenis, maar ook van transformatie. De wijnen, die al sinds de 13e eeuw in Chianti worden gemaakt, zijn geëvolueerd van eenvoudige, minder hoogwaardige rode wijnen tot de verfijnde juweeltjes die ze vandaag de dag zijn. Het gebied, ooit bekend om zijn opvallende ‘mandflessen’, heeft een revolutie doorgemaakt in de jaren 70, waarbij de productie werd verlaagd en de wijngaarden werden gemoderniseerd. Tegenwoordig vertegenwoordigen de Chianti’s van Badia a Coltibuono de beste kwaliteit die deze regio te bieden heeft. Een viering van traditie, innovatie en bovenal, een ongeëvenaarde passie voor wijn die door de generaties heen is doorgegeven.

Badia a Coltibuono wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Badia a Coltibuono? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Italië
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Badia a Coltibuono, online en in de winkel

×Close search
Zoeken