skip to Main Content

Enig resultaat

Wijnhuis Altovinum Evodia

Altovinum Evodia is een schitterend project in de Denominacion de Origen (DO) Calatayud, geprezen als een van de meest vooruitstrevende en veelbelovende wijnbouwregio’s van Spanje. Calatayud onderscheidt zich door de aanwezigheid van hooggelegen wijngaarden die zijn aangeplant met de variëteit Garnacha. Het heeft zelfs de hoogste van het hele land. De wijngaarden die het kleine stadje Atea omringen, reiken tot wel 3000 voet, de hoogste in de DO.

Altovinum Evodia wijngaarden

Het zijn de wijngaarden van Atea, waarvan Altovinum hun Garnacha-druiven voor Evodia betrekt. Naast het opmerkelijke klimaat van de grote hoogte, bestaan de wijngaarden uit pure leisteenbodems, in de omgeving bekend als pisara. Liefhebbers die bekend zijn met de wijnen van de Priorat en de Roussillon zijn goed bekend met dit bodemtype en zijn buitengewone invloed op de wijnen. De wijngaarden zijn beplant met 100 jaar oude wijnstokken, met een jaarlijks gemiddelde opbrengst van 4.000 kilogram per hectare.

De druiven

De Garnacha druiven worden ontsteelt en niet geplet. De alcoholische vergisting vindt plaats in betonnen tanks gedurende 20 dagen met zachte extracties. De maceratie duurt 7 dagen met behulp van de batonnage- techniek. Op deze manier wordt een meer extractie verkregen en vindt er een lagere druivenoxidatie van de druiven plaats. Een klein deel van de blend rijpt in vaten. (10% in vaten en 90% in betonnen tanks).

Evodia Garnacha

De vertaling van de Griekse naam Evodia (Grieks) (eu-oodia) staat voor een aromatisch bouquet. Deze omschrijving is wel heel pakkend voor deze rode wijn uit Calatayud. Deze wijn is een perfect schoolvoorbeeld van een Spaanse Garnacha-wijn uit Aragon. Een rode wijn met een delicate stijl, tonen van framboos en zoete kers in combinatie met een intense smaak.

Altovinum wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van deze rode wijn van Altovinum? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Spanje
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Altovinum, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken