skip to Main Content

Toont alle 5 resultaten

Wijnhuis Adega do Salvador

Het wijnbedrijf Adega do Salvador is een familieproject van de Mota familie. Zij zetten de nalatenschap voort van één van de pioniers van de streek, Antonio de Lago Cerqueira. Hij startte in de kelders van Casa da Calçada in 1927 met de productie van Vinho Verde. Het door de familie nieuw gebouwde wijnbedrijf is hypermodern en ligt bij de 40 hectare wijngaarden in het sub-district Amarante. Dit is 1 van de 9 districten die allemaal binnen het wettelijk afgebakende Vinho Verde gebied liggen. Amarante ligt wat hoger en kent een iets warmer klimaat. De bodem kenmerk zich hier met name door het hoge gehalte aan graniet. De wijnbereiding vond voor het eerst plaats in het Casa da Calçada, een prachtig 16e-eeuws barok paleis gebouwd voor de graaf van Redondo. Tijdens de Napoleontische oorlogen gebruikten de geallieerden van het Verenigd Koninkrijk en Portugal het paleis totdat het door een brand werd verwoest. Vervolgens werd het paleis gekocht en herbouwd door de familie Pereiro do Lago.

António do Lago Cerqueira

António do Lago Cerqueira werd in 1880 in het paleis geboren en werd een van de belangrijkste politici van de Eerste Republiek. Tijdens zijn ballingschap in Frankrijk studeerde Lago Cerqueira wijnproductie en specialiseerde zich in de nieuwste zaaitechnieken voor wijngaarden; hij gebruikte zijn tijd ook om boeken over Portugese wijnen te schrijven. Toen hij terugkeerde naar het paleis, gebruikte Lago Cerqueira zijn tijd om zijn kennis van wijnbouw en wijnproductie toe te passen in de wijngaarden die Casa da Calçada omringen. Het gebruik van deze ‘nieuwe’ technieken viel niet goed bij zijn buren en hij werd voor gek verklaard. Maar na verloop van tijd floreerden de wijngaarden en werd Lago Cerqueira een van de belangrijkste wijnproducenten van de Vinho Verde-regio en zijn moderne benadering van wijn maken werd al snel gekopieerd in heel Portugal. Zelfs tot op de dag van vandaag worden de wijngaarden die Lago Cerqueira heeft geplant (de oudste in de Vinho Verde-regio) nog steeds goed onderhouden en de oude wijnstokken produceren fruit van uitzonderlijke kwaliteit.

 

Portal da Calcada

Adega do Salvador produceert diverse wijnen en wijnstijlen maar wij hebben gekozen voor de Portal da Calcada Vinho Verde en Portal da Cacada Vinho Verde Rosé

Adega do Salvador Portal da Calcada wijn kopen via Barts Wijnkoperij

Binnenkort zelf genieten van de wijnen van Adego do Salvador? Bestel snel en eenvoudig online. Uw bestelling wordt snel geleverd en vanaf €100,- geheel gratis! Wilt u meer informatie? Neem contact op met het team van Barts Wijnkoperij. Wij helpen u graag verder.

Daarom Barts Wijnkoperij

✓ Groot assortiment topwijnen uit Portugal
✓ Bestellingen gratis geleverd in Nederland va. €100,-
✓ Veilig en eenvoudig online bestellen
✓ Ook mogelijk om achteraf te betalen via Klarna
✓ Unieke relatiegeschenken en maatwerk mogelijk
✓ Niet voor de elite, maar puur om van te genieten!
✓ Dé wijnspecialist van de wijnen van Portal da Calcada, online en in de winkel!

×Close search
Zoeken